Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyfs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man


(o) – Ei viittaa juutalaiseen taustaan, merkintätapa Encyclopaedia Judaicasta
? Juutalainen tausta epävarma

Siansaksa, Hep, Hep, jewelleries ja Hokkus Pokkus: sanoilla on tarinansa. Juutalaisten hengissäsäilymisen, paluumuuton sekä heprean kielen elpymisen ohella on olemassa myös unohdettuja salaliitoteorioita, jotka täyttyvät omina kuukausinamme. Eräs näistä liittyy nk. emansipaation nopeuteen: juutalaiset ovat nousseet feodaalilaitosten ulkopuolelta ja ghetoista yhteiskunnan osallistuviksi jäseniksi epäluonnollisen nopeasti.
 

Sefanjan kirjan viimeiset jakeet kuuluvat (3:19, 20): "Katso, siihen aikaan minä teen tekoni kaikille sinun nöyryyttäjillesi. Minä pelastan ontuvat ja kokoan karkoitetut ja teen heidät ylistetyiksi ja mainehikkaiksi jokaisessa maassa, jossa he olivat häpeänalaisina. Siihen aikaan minä tuon teidät takaisin - siihen aikaan, jona minä teidät kokoan. Sillä minä teen teidät mainehikkaiksi ja ylistetyiksi kaikissa maan kansoissa, kun minä käännän teidän kohtalonne teidän silmäinne nähden, sanoo Herra."

 

Mitä tämä "nöyryytys" oikein on? Juutalaisvainojen massiivisuudesta kertoo

http://www.helsinki.fi/~pjojala/Nollaveri.html

Saippuatehtaat olivat vain jäävuoren huippu.


Kuitenkin, kaikitenkin, niin pitkään kuin yhteiskunnan tavallisten jäsenten aikaansaannoksia on taltioitu ylös, ovat juutalaiset erottuneet eduksensa. Ei niin, ettäkö nämä innovaatiot aina olisivat moraalisesti hyviä luonteeltaan, mutta viimeistään "puoliksi juutalaisen" Sefanjan ansiosta Raamattuun uskovia kristittyjäkään ei voi lokeroida ainoastaan harmittomina hölmöinä. Asiallinen agnostikko tai ateisti ei voi sivuuttaa juutalaisia merkkimiehiä ja Deboroita - siitäkään huolimatta että nämäkin olisivat ateisteja. Jeremia 29:7: "Ja harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidän menestyksenne." Ubi bene, ibi patria. Missä hyvä, siellä isänmaa.


En ole itse juutalainen. Siksi en ole myöskään jäävi, enkä kursaile kirjoittaa aiheesta. "Kehukoon sinua toinen, ei oma suusi; vieras eikä omat huulesi." (Snl. 27:2). Juutalaiset eivät yleensä itse halua tehdä itsestänsä numeroa, ja Daavidin tähtiä on neulottu vasta pakon edessä. Tähti on ollut pilkka, ja sellaisia on perinteisesti ollut tapana tarkkailla kiikaritähtäinten tulkitsemana. Matala profiili tekee juutalaisen taustan selvittämisen vaikeaksi, sillä monet julkisuuden hahmot jättävät vanhan diskriminaation vuoksi ilmaisematta juutalaisen syntyperänsä. Toivon, etten aiheuttaisi kenellekään ongelmia tai toimisi mauttomasti laatiessani listaa kuuluisista juutalaisista. Opportunistien Schindlerien listat seuraavat vasta Himmlerien listoja. Ilmaa on pakko poistaa, koska uusi juutalaisvainon kierros kerää potentiaalia. Google-hakukone nosti antisemitistisen Jew Watch! –sivuston ensimmäiseksi ei-maksullisista linkeistä hakusanalle "Jew" eli juutalainen. Sivusto listaa kuuluisia juutalaisia salaliittoteorioiden ja juutalaisvainon tueksi.

 

Minä osoitan, että juutalaiset ovat hankkineet asemansa kovalla työllä diskriminaatiosta huolimatta. Haavoitettu ja uhattu eläin on sitä paitsi vaarallinen. Me olemme tuhoamassa maata ja kultturia omien jalkojemme alta pitämällä Israelia silmätikkuna suurennuslasin polttopisteessä YK:n kokousaiheissa ja valtamediassamme. Ei-sitovista resoluutioista Israel saa niskaansa jopa 70%. YK:n Ihmisoikeuskomission tuomioista yli 25%. Mediasota on karkotusten, inkvisitioiden, ristiretkien, feodaalilaitosten ja kiltalaitosten jatkumoa. Siinä ei jahdata varsinaisesti juutalaisia. Isra-el on ainoa valtio, jonka nimi viittaa Jumalan nimeen. Yrittääkö post-moderni aikamme Israelia lyödessään alitajuisesti osua Jumalaan?

 Juutalaisia bittinikkareita

Jewish Computer Scientists & Pioneering Gurus

Kevin Mitnick on yksi kuuluisimmista tietokone-hakkereista - koska jäi kiinni. Hyperrikolliseksi maalatun Kevinin äiti oli tarjoilija ja isähahmoina tämän usein vaihtuvat miesystävät. Pojan ensimmäinen "hack" oli menetelmä kulkea paikallisbusseissa maksamatta matkasta. Mitnickin toimintatapaan kuului nk. social engineering eli sosiaalisten taitojen hyväksikäyttö. Meillä puhelinverkon väärinkäyttöä on pidetty miltei mahdottomana, mutta Mitnick kavereineen maksatti laskujaan muilla, loi ja poisti numeroita käytöstä tahtonsa mukaan sekä asetti soitonsiirtoja keskusten etähallintanumeroiden kautta. Tämän kaiken hän teki koulunsa tietokoneilla - joskaan Kevin ei elokuvakäsikirjoituksesta poiketen muuttanut samalla arvosanojaan. Sittemmin Kevin siirtyi amatööristä kokopäivähakkeriksi ja tuomiot pirstoivat hänen opiskelunsa. Ensimmäisessä oikeudenkäynnissä puolustus sai oikeuden toteamaan, että syytetty on tietokoneaddikti, mutta lievennettyyn rangaistukseen liittyi tietokoneen käyttökielto hoitolassa. Jonkin aikaa hoidosta vapautumisen jälkeen Mitnick sukelsi "maan alle" saatuaan hakkeroitua tietoonsa itseään koskevan pidätysmääräyksen. Pikku hiljaa hänestä tuli Amerikan etsityin rikollinen. Erityisesti maallisen mammonan puuttuminen Mitnickin motiiveista teki hänestä uhan yhteiskunnalle. Mitnickin kaltaisten IT-teknologian kiellettyjä asioita tekevien pikkurikollisten kapasiteetti aiheuttaa vahinkoa on suuri. Mitnickin tapaus on osoittanut, ettei Yhdysvaltain oikeuslaitos vieläkään tiedä, mitä hänen kaltaisilleen tapauksille olisi tehtävä ja viranomaiset ovat antaneet väärää tietoa nuorukaisten tekojen ja kykyjen vaarallisuudesta. Jäätyään viimeisen kerran kiinni Kevin Mitnick herätti tunteita valittaessaan vankila-oloistaan ja voittamalla käräjöinnin oikeuksistaan kosher-ruokaan.

Paul Allen oli toinen Microsoftin® perustajista. Allen oli mukana suunnittelemassa yhtiön menestyneimpiä tuotteita, kuten tekstipohjaista MS-DOS-® ja graafista Windows- käyttöjärjestelmää®, Word-tekstinkäsittelyohjelmaa sekä Microsoft Mousea®. Vakava Hodgesin tauti yhdessä perhesyiden kanssa pakottivat Allenin harkitsemaan prioriteettinsa uudelleen ja lopulta hän jätti yhtiön vuonna 1983. Microsoftista® kasvoi myöhemmin maailman suurin ohjelmistotalo, mutta maailman rikkaimmaksi yksityishenkilöksi ei noussutkaan juutalainen Allen vaan William Henry Gates III alias Billo. (Forbesin mukaan Bill Gatesilla oli yli 500 miljardin Suomen markan omaisuus kesällä -99. Summa on lähes kaksi ja puoli kertaa enemmän kuin Suomen valtion saman vuoden budjetti.) Koulunsa kesken jättäneiden poikien ensimmäinen projekti oli ohjelman tekeminen MITS Altair 8800-tietokoneelle vuonna 1974. Gates soitti reippaasti ko. yhtiöön ja kertoi tehneensä kaverinsa kanssa ohjelman nimeltä BASIC, jolla koneen saisi toimimaan. Juttu oli silkkaa pötyä, mutta he saivat sopimuksen ja kyhäsivät parissa viikossa kokoon käyttökelpoisen ohjelman. Microsoftin® menestys alkoi, kun IBM antoi sen tehtäväksi suunnitella käyttöjärjestelmän uuteen PC-koneeseensa. Käyttöjärjestelmä on tietokoneen perusohjelmisto, jonka varassa itse sovellusohjelmat toimivat ja jota ilman koko tietokone on hyödytön. Microsoft® sai oikeuden myydä käyttöjärjestelmää MS-DOS®-nimellä myös muille laitevalmistajille. Kaupallisesta menestyksestään huolimatta Microsoft® ei koskaan ole ollut varsinainen innovaattori tai edelläkävijä. Sen ohjelmat ovat pikemminkin tavanomaisia ja yllätyksettömiä ja raskaan pioneerityön ovat tehneet muut. Jos jokin idea on menestynyt, Microsoft® on joko ostanut ko. yrityksen tai kehittänyt itse vastaavan tekniikan. Alunperin juuri ohjelmien tasaisuus ja hyvä yhteensopivuus on miellyttänyt yritysten tietohallintoa kautta maailman. Sittemmin ollaan kiinnostuttu vähemmän kaatuilevista käyttöjärjestelmistä, kuten suomalaisen alkuunpanemasta ja koordinoimasta, talkootöinä kehiteltävästä Linuxista. (Kuuluisuutemme muuten otti tavoistaan poiketen ensimmäisen suuripalkkaisen pestinsä juuri Allenin omistamaan Transmeta-yhtiöön. Lahjakkaille tietokonenörteille on annettu firmassa lähes vapaat kädet puuhailla.)

Panostamalla käyttöjärjestelmiin sovellusohjelmien ohitse, on Microsoft® tavallaan tehnyt koko maailman itsestänsä riippuvaiseksi. On huomionarvoista, että alunperin nimenomaan Allen hoiti yhtiön kaupallisia yhteyksiä sekä strategiaa, kun taas Gates oli yhtiön varsinainen tietotekniikan taitaja ja bittinikkari. Ei sillä, että Allenilla huonosti menisi Microsoftissa eronsa jälkeenkään. Kesällä -99 hänet listattiin maailman kolmanneksi rikkaimmaksi mieheksi 170 miljardin Suomen markan omaisuudellaan. Paul Allen on myös aktiivinen evoluution puolestapuhuja. - Tai itse asiassa hän ei tietenkään puhu itse, vaan gallup-kyselyistä huolestuneena popularisoi asiaa kymmenien miljoonien lahjoituksilla, kuten PBS:n 8-tuntisen "evoluutio"-sarjan tapauksessa vuonna 2001.

Tuntemattoman Samuel Rubenin esimerkki kannustaa vanhempia sallimaan lasten pitää rikkimenneet puhelimet ja radiot leikeissään. Ruben oli itseoppinut ylioppilas, yli 300 patentin laatija ja kodinkoneteknologian tee-se-itse -mies. Rubenin keksintöjä sovelletaan monissa arkipäivän laitteissa: rannekelloissa, sähkömoottoreissa, automaattikameroissa, keinoääni-laatikoissa (mitä se sitten tarkoittaakin) ja satelliiteissa. Nuori näpertelijä rakensi esimerkiksi ensimmäisen alkalipatterin. Siltojen jänneväli- ja kestävyyslaskelmat ovat mekaniikan arkkilaskuja ja akateemisessa maailmassa viran saaminen ilman yliopistotutkintojen tuomaa pätevyyttä vaatii erityistä ansioituneisuutta. Kuitenkin professori Ruben suunnitteli maailman pisimmän suspensiosillan, 8 km pituisen Mackinacin Michiganin osavaltioon, joka avattiin liikenteelle vuonna 1957. Viimein rahoittajia sekä rakennuttajia löydettyään Ruben tuli rakennuttaneeksi kaikkiaan yli 400 siltaa viidelle mantereelle. (Myös David Steinman (1886-1960) rakensi Amerikkaan siltoja. Hänet valittiin Idahon yliopiston professoriksi jo 23-vuotiaana ja hän suunnitteli ja hänkin rakennutti kaikkiaan noin 400 terässiltaa.)

Yleensä suuret keksijät Alexander G. Bell (o)ja lapsinero & itsensä miltei hengiltä 10-vuotiaana kellarissa räjäyttänyt Thomas Alva Edison (o) (eivät siis heimolaisia; jälkimmäinen päinvastoin perusti Yhdysvalloissa trusteja juutalaisia vastaan) saavat kunnian puhelimen ja fonografin keksimisestä. Oikeuden nimissä juhlintaan tulisi päästää myös Emile Berliner (1851-1929), joka teki erilaisiin telefoneihin ja gramofoneihin pidemmän välimatkan, laajemman käytön ja massasuosion vaatimat parannukset. Berliner rakensi mm. ensimmäiset kiekkomaiset äänilevyt ja kaukopuheluihin soveltuvat puhelimet. Erilaisista -oneista Berlinerin nimiin kirjataan yleensä ainoastaan mikrofoni. Sittemmin Berliner teki pioneerityötä helikopterin suunnittelussa. Vaikutusvaltaa saatuaan Berliner muutti suuntaustaan pelkästä tekniikasta lääketieteeseen ja hygieniatutkimukseen päin: hän järjesti ensimmäisen tieteellisen symposiumin maidonkäsittelystä ja kehitti maidon iskukuumennustekniikkaa. Itse yritän metsästää tietoa siitä, saattoiko Forssan ex nihilo -perustaja, ruotsinjuutalainen Axel Wahren, olla yhteydessä Berlineriin vetäessään Suomen ensimmäisen vähänkään pidemmän puhelinyhteyden Forssan tehtaastaan paikkaan, joka nykyään on keskellä metsää. (Tosiaan! Matkun asema on todellakin sittemmin menettänyt asemiansa historian valokeilassa…)

Elektroniikkateollisuudessa ovat toimineet Michael Dell ja Alan Sugar (?). Juutalaisten listaan kuuluvat muun muassa Amstrad- ja Dell-yhtiöiden perustajat. Dell-yhtiö on maailman kolmanneksi suurin PC-tietokoneiden valmistaja ja on menestynyt parhaiten internet-välitteisessä kaupassa 15 miljoonan dollarin päivittäisellä liikevaihdolla. (Maailmassa suoritettiin vuosituhannen vaihteessa vuosittain maksuja 7000 miljardin dollarin edestä, josta 4500 miljardia maksetaan käteisellä. Tämä osuus on siirtymässä yhä laajemmin verkkoon ja taistelu sillanpääasemista on kovaa.)

Benjamin M. Rosen on Compaqin hallituksen puheenjohtaja ja firman perustaja. ("Jätin vanhan mikroni toimistoon, uuden Compaq-Armadan saanut oon…" on mainos josta pitäisi maksaa haittaveroa koska se jää soimaan päässä.) Mel Cohen on toiminut elektoniikkateollisuuden uranuurtajan, mm. transistorin kehittäneen Bell Labsin, tutkimusjohtajana. Beny Alagem on Packard Bell Electronicsin toimitusjohtaja ja presidentti, Larry Ellison on Oracle Corporation -yhtiön toimitusjohtaja, Ronald J Kupferman on Global Software Inc. -ohjelmistotalon toimitusjohtaja sekä presidentti. En tiedä, onko kilpailevien suuryritysten johtotehtävissä toimivien juutalaisten tavallista helpompaa tehdä yhteistyötä jaetuista markkinoista huolimatta.

                     

Louis Gerstner vaikuttaa IBM:n toimitusjohtajana. Kirjassa IBM and Holocaust väitetään, että IBM oli lähes rikollinen organisaatio II Maailmansodassa. IBM toimitti Kolmannelle valtakunnalle reikäkorttikoneet välineineen ja tietoineen, mikä mahdollisti kansanmurhan tehokkuuden ja laajuuden. Kyseessä oli siihen astisen historian suurisuuntaisin tietojenkäsittelyn organisaatio. Teollinen tappaminen vaati teollisia menetelmiä.

Intelillä on tuotantoa Israelissa ja Andrew Grove on yhtiön toimitusjohtaja. Jay Chiat on legenda mainosteollisuudessa. Chiat/Day-yhtiön suunnittelemia mainoksia ovat muun muassa MacIntosh-tietokoneen omenakampanja (1984), Niken "I Love LA", monet Nissan-mainokset, Energizer Bunny-patterit ja Reebokin U.B.U. -kampanja.

Osoitteessa

http://links.biospace.com/articles/bio_israel_chart.cfm

kerrotaan nousussa olevista israelilaisista biotekniikan yrityksistä.

Hengähdys. Muita tietonikkareita ovat olleet mm. seuraavat henkilöt:

Steve Ballmer, president of Microsoft; Nate Kantor, president of MCI International; Steven Kirsch, founder of Infoseek; Mark Goldston, CEO of NetZero; Mitchell Kapor, head of Lotus Development Corporation; Mark Cuban, head of Broadcast.com and Audio.Net; Lawrence Perlman, head of Seagate; John Roth, CEO of Nortel Network; Benjamin Rosen, founder of Compaq computers; Laurence Ellison, CEO of Oracle Systems; Sandy Lerner, founder of Cisco Systems; Irwin Jacobs, founder of Qualcomm Inc., Rob Glaser, CEO and Chairman of Real Networks; Monte Zweben, President and CEO of Blue Martini Software; Jerry Greenberg, co-founder of Sapient; Eric Greenberg, Chairman of Scient; Danny Lewin, founder of Akamai Technologies; and Dan Snyder, head of Snyder Communications

 

 

JOHTOPÄÄTÖKSET

On arveltu, että ilman konflikteja Israelin maaperällä suurten kansainvälisten konsernien juurtuessa Israelin maaperälle Israel liittyisi suurvaltojen joukkoon ennen uuden vuosisadan puoltaväliä. Vuosituhannen vaihteessa 70 % Israelin viennistä on Hi Tec -tuotteita ja vaikka maataloustuotteiden vienti onkin säilynyt 30 viime vuoden aikana saman suuruisena, on sen suhteellinen osuus askenut 70 %:sta 3 %:iin.

Tiedemiesten tai teknikkojen osuus yrityksissä on 1,4 %, mikä on lähes tuplasti korkeampi Japaniin ja Yhdysvaltoihin verrattuna, totesi ensimmäistä eläkepäiväänsä viettänyt emeritus-professori Baruch Raz luennollaan "Israel’s way to technological innovation" 10.5.2001 Helsingissä, Kemian laitoksen salissa. Israelissa on noin 3000 start-up -yritystä, joissa epäonnistumisprosentti on ennätyksellisen alhainen eli 50 %. Start up –yhtiöistä joka toinen siis selviää itsenäiseksi ja Razin neuvosta valtio otti käyttöön periaatteen, jonka mukaan uutta yritystä tuetaan vapauttamalla se 10 ensimmäiseksi vuodekseen veroista kokonaan! Tätä keksinnön ja markkinoiden välistä riskiä ja kuilua on tuolla suunnalla tapana kutsua tuttavallisesti Psalmia 23 mukaellen "Dead Valleyksi". Raz myös totesi luennollaan, että dollarit ovat vihreitä, koska jenkit repivät ne raakoina puusta. Valtamediamme manaa, että Yhdysvallat suuntaa kehitysmaille tarkoitettua rahaa eniten Israelille, mutta tosiasiassa Amerikka lypsää maata kädet kiinni utareissa. Israel ei kykene skaalaamaan autotalliyhtiöitään oikeastaan milloinkaan suureen mittakaavaan, ennen kuin ideat ostetaan ulos. Israel ei saa estää aivovientiä ("brain drainiä") mitenkään ja maa on kuin Yhdysvaltain 51. osavaltio.

Yhdysvaltain teknologiapörssistä Nasdaqista israelilaisytiöitä on ollut ennen toista intifadaa noin 200 yritystä, mutta IT-kuplan puhkeaminen ja järjestyshäiriöt erittäin pienen pinta-alan valtiossa tiputtivat määrän muutamassa vuodessa puoleen. Silti määrä on suurempi kuin koko Euroopalla yhteensä. Israelilaiset yhtiöt edustavat Nasdaqin suurinta ulkomaista valtiota. Lisää aiheesta apologetiikka-esseessä: Valitsen siis olen.

Pauli.Ojala@gmail.com

PS. Vanhan Testamentin arkeologinen luotettavuus kuitenkin ankkuroituu tunnontarkkaan kopiointitraditioon. Kun tooraa kopioidaan käsin, on kirjoitusvirheen sattuessa koko kopioinnin alainen kappale uusittava. Kopiointi on ollut kautta aikojen juhlallinen toimenpide, jonka suorittivat asialle vihkiytyneet miehet standardivälinein ja standardimitoin, siten ettei "pieninkään piirto" (Mt 5:18) varmasti muuttuisi. Kopionnin aikana piti käyttää tiettyä vaatepartta ja kirjainten välit oli mitattava, rivien väleistä puhumattakaan. Sekä kreikan että heprean aakkosilla on myös numeerinen arvo. (Lue: aakkoset ovat samalla numeroita.) Vanhan Testamentin kopionnissa oli käytössä tietokoneajan ohjelmien kopioinnissa uudelleen lämmitetty tarkistussumman menetelmä. Tämä tarkoittaa sitä, että joka rivin merkit lasketaan rivin päätteeksi yhteen tarkistussummaksi, jota verrataan kopion tarkistussummaan.

PPS. No entäs nää?!?

http://www.allnerdsandgeeks.com/index.FamousJews.html

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_famous_Jews

 

http://www.kp-art.fi/default.htm

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!