Back to the Thought Deposit

CHALLENGE
DINOGLYFS -
Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

 

Suomenmaa

Lukijakirjeitä Suomenmaahan

Lähetetty 24.11.2008

 

Eunukkien uusi tulo

Sauli Pyyluoma käsitteli Suomen evankelisluterilaisen kirkon vallankäyttöä otsikolla "Kirkkodemokratiaa" (21.11.).

 

Demokratia tarkoittaa enemmistön diktatuuria. Se on kivaa vain niin kauan, kun itse kuuluu äänekkääseen enemmistöön. Evankeliumi oli alusta alkaen "piskuisen" (mikros) mutta sitäkin sitoutuneemman lauman missio. Käsite "maailma" oli kielteinen, ja asioita nimenomaan EI pitänyt tehdä Jumalaa vastaan kapinoivan ympäristön painostuksesta. Vanhassa Testamentissa pappis-säädyn idea taas oli toimia nimenomaan maallisten ylimysten ja kuninkaan oppositiona. Yhteiskunnassa piti pidättää alue, jossa ruhtinailla ei ollut mitään valtaa. (Uusi Testamentti taas ei tunnusta papin virkaa lainkaan, vaan puhuu paimenista.)

 

Mitä tekee kirkolla, joka tekee päätöksensä enemmistön ailahtelevien ja yhä nautinnonhakuisimpien halujen mukaan? Samaa mitä suolalla joka menetti makunsa. Paavali varoitti, että lopun aika on käsillä, kun ihmiset haalivat itsellensä paimenia puhumaan heidän korvasyyhyynsä. Paaduttamaan omantunnon ohella kutiavan korvankin. Elämme yhä pimeämmässä ajassa. Paavali varoitti: "Sen tähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus".

 

On yleisön harhaanjohtamista väittää, etteikö Raamattu tuntisi transvestiittisen elämäntavan ja kiusaukset. Päinvastoin, tämä taipumus oli valloillaan Uuden Testamentin aikaisessa kreikkalaisessa sivistysmaailmassa, jossa myös poikarakkautta pidettiin idealistisena. Raamattu kutsuu tähän taipumukseen lankeavia lähimmäisiämme "miehimyksiksi". Paavali mainitsee, ettei tietoisesti tähän elämäntapaan pitäytyvä voi periä Jumalan Valtakuntaa ja päättää kovat sanansa: "Sillä te olette kalliisti ostetut. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne." (1 Kor 6.)

 

Sukupuolta ei voi "korjata". Mieheltä voi kyllä leikata pois kivekset ja tehostaa räikeää operaatiota vielä raapimalla pois aataminomenakin - mutta sukupuoli korjaantuu tällä teknisesti yhtä paljon kuin eunukeilla aikanaan. Nykyaikana vain voidaan ihmisen keho doupata äärirajoilleen myös sukupuolen suhteen vastaavilla steroidilla kuin doping-urheilussa.

 

[Paljon puhutaan rakkaudesta, mutta sen merkitys on muuttunut itsekkääksi himoksi. Todellisen rakkauden vastakohta ei ole viha, vaan välinpitämättömyys. Jeesus oli kyllä syntisten ystävä, eikä suinkaan pönäkkä sovinisti. Pääsiäisjuhlilla puolen miljoonan Jerusalemin pyhiinvaeltajan joukossa oli vain yksi tohvelisankari mies, joka toimitti naistentyötä ja kantoi vesiastiaa. Sen miehen talossa vietettiin viimeinen ehtoollinen. Mutta rakkauden vastakohta on suvaitsevuutta kadotukseen saakka. Sitä ettei varoita, vaan kiistää parannuksen tarpeen.]

 

Pauli Ojala
Helsinki

 

SUOMENMAA

Yhteystiedot
Oulun toimitus
Postiosoite: PL 52, 90101 Oulu
Käyntiosoite: Lekatie 4, Oulu
Puhelinnumerot
Uutispäällikkö: +358 8 5370 322
Oulun toimitus: +358 8 5370 011
Toimitus iltaisin: +358 8 5370 322
Urheilutoimitus: +358 8 5370 321
Fax: +358 8 338 353
Ilmoitukset
Postiosoite: PL 52, 90101 Oulu
Käyntiosoite: Lekatie 4, Oulu
Puh: +358 8 537 0011
Fax: +358 8 5370 340
Järjestöpalstan ilmoitukset piiritoimistojen kautta. Helsingin toimitus
Postiosoite: PL 1070, 00101 Helsinki
Käyntiosoite: Apollonkatu 11 A Helsinki

Puhelinnumerot
Pirjo Kontio: +358 9 75144 262
Fax: +358 9 75144 265
Sähköpostit
Uutiset: uutiset@suomenmaa.fi
Urheilu: urheilu@suomenmaa.fi
Mielipiteet: mielipiteet@suomenmaa.fi
Tilaukset
Puh: +358 8 537 0370

Finnish History, Culture and Nature

http://www.kp-art.fi/default.htm

 

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!