Takaisin Ajatusvarikolle
HAASTE - CHALLENGE
DINOGLYFIT - Esihistorialliset eläimet historian lehdillä

QUIZ on Your objectivity =Tietovisa ennakkoluulottomuudestasi

1) Mihin vainottuun ‘rotuun’/kulttuuriin/uskontoon Axel Wahren - Suomen kotiteollisuustuotteiden isä, Forssan isä, yksi Yhdyspankin ja Kymi-puuteollisuuden isistä, yksi markan isistä, Suomen salaojituksen isä,  Suomen vuoroviljelyn isä, Suomen kauppamatkustajien isä ja Nokiamaan puhelimen isä- kuului?

 

2) Mikä on tämä n. 17 miljoonaa henkeä käsittävä etninen ryhmä, joka vuosina 1901-1995 kahmi yli 140 kpl eli 21 % Nobel-palkinnoista? (Vihje: www.jinfo.org/Nobel_Prizes.html; www.dorledor.org; www.science.co.il/Nobel.asp)

 

3) Mikä on tämä etninen ryhmä, joka virallisesti sai asua Suomen maassamme vain Tukholman, Göteborgin ja Norrköpingin kaupungeissa - myös Venäjän vallan aikana vuodesta 1809 eteenpäin?

 

4) Mitä yhteistä on henkilöillä nimeltä Levi Strauss, Harry Houdini, Albert Einstein, Steven Spielberg, Emma Lazarus, Bob Dylan, Franz Kafka, Donna Karan, Betty Friedan, Felix Mendelssohn,Warnerin Weljekset, Sigmund Freud, Aaron Spelling, Jerry Lewis, Johann Strauss, Rosa Luxemburg, Michael Landon, Isaac Asimov, Heinrich Herz, Kevin Mitnick, Immanuel Lasker, Garry Kasparov, Norbert Wiener, Samuel Rubens, Ludwig Wittgenstein, William James Sidis, tri. esperanto, Paul von Reuter, Stephen Jay Gould, Gösta Knuttson, Alfred E. Neumann, Superman, Will Eisner, Al Capp, Rafael Wardi, Sam Vanni, Marc Chagall, Emile Berliner, Joe Weider, Mark Spitz, Alfred Dreyfuss, Markus Wolf, David Sarnoff, Christoffer Kolumbus, Robert Maxwell, Karl Marxin eno hra. Philips, Zakris Topelius, Max Jacobsson, Ben Zyskowicz, Ben Furman, Ruben Stiller, Suomen rikkain mies Poju Zabludowicz, Mihail Horodovski, Boris Berezovski,  Oliver Stone, Estee Lauder, Vidal Sassoon, Ruth Handler, Jay Chiat, Paul Allen, Fonzie, Naomi Klein, Arthur Rubinstein, Niels Bohr, George Soros, Andre Citroen, Yehudi Menuhin -ja yks Nasaretin 33-vuotias raksamies?

5) Täytä dollareilla merkitty kohta seuraavan listan finalisteissa. Antiikin kirjoitusten arkeologiaa

1. Kirjailija?
2. Kirjoitusajankohta ark. luotettavimmalle teokselle?
3. Varhaisin kopio?
4. Aikakuilu?
5. Ehjien kopioiden lukumäärä (ennen kirjapainotaitoa)?

A
1. Aristofanes
2.
450-385 eKr.
3. 900 jKr
4. 1200 v
5. 10 kpl

B
1. Aristoteles
2. 384-322 eKr.
3. 1100 jKr.
4. 1400 v
5. 49 kpl (tuotanto läpikäynyt yhden pergamentin pullonkaulan)

C
Caesar
100-44 eKr.
900 jKr.
1000 v
10 kpl

D
Catullus
54 eKr.
1550 jKr.
1600 v
3 kpl

E
Demosthenes
383-322 eKr.
1100 jKr.
1300 v
200 kpl (mistä tahansa yksittäisestä teoksesta)

F
Euripides
480-406 eKr.
1100 jKr.
1500 v
9 kpl

G
Herodotos (Historia)
480-425 eKr.
900 jKr.
1300 v
8 kpl

H
Livius
59 eKr.-17 jKr.
?
?
20 kpl

I
Lukretius
Ennen 53 eKr.
1000 jKr.
1100 v
2 kpl

J
Platon (Tetralogia)
427-347 eKr.
900 jKr.
1200 v
7 kpl

K
Plinius Nuorempi (Historia)
61-113 eKr.
850 jKr.
750 v
7 kpl

L
Sofokles
496-406 eKr.
1000 jKr.
1400 v
193 kpl

M
Svetonius (De Vita Caesarun)
75-160 jKr.
950 jKr.
800 v
8 kpl

N
Tacitus (Annals)
100 jKr.
1100 jKr.
4. 1000 v
5. 20 kpl

O
Tukydides (Historia)
460-400 eKr.
900 jKr.
1300 v
8 kpl

 

FINAALI
P
Homeros (Ilias)
900 eKr.
400 eKr.
500 v
643 kpl

Q
$$$
40-100 jKr.
125 jKr.
25 v.
5300 kpl (kreikka) >24000 kpl käännökset ml.

Iliaassa 764:n rivin muoto tai mukanaolo on epävarma, kun $$$:n 27 kirjassa vastaava luku on noin 40 riviä eli nelisensataa sanaa. Jo 200- ja 300-lukujen 36 000:sta fanikirjeessä säilyneestä lainauksesta saisi kirjoitetuksi koko $$$:n 11 nk. jaetta lukuunottamatta. Sokrates opetti 40 vuotta. Platon opetti ja kirjoitti 50 vuotta. Aristoteles opetti ja kirjoitti 40 vuotta. Nasaretin raksamies opetti 3,5 vuotta - eikä kirjoittanut talteen mitään. Silti Jeesus tunnetaan useamman silminnäkijän kuvauksesta.

 

Mikä kirja on laajimmalle levinnein, myydyin ja lahjoitetuin maailmassa? (Seuraavaksi levinneimmät kirjat ovatkin sitten kommentaareja ko. teoksesta.) Mikä kirja on käännetty useammalle kielelle, kuin yksikään toinen teos? Entä mikä on tämä koululakiaan muuttamassa oleva arktinen kansa, joka sai kirjakielen (Turun murteen...) siksi, että joillakin oli pakottava tarve antaa katajaiselle kansalle mahdollisuus lukea ko. teosta?

 

Miksi tiede on länsimaista? Royal Society l. Englannin tiedeakatemia  oli maailman ensimmäinen tiedeseura. Aluksi v. 1660 sen kymmenestä hallituksen jäsenestä (ml. Isaac Newton) yhdeksän protestoi, mutta mitä? Perustajajäsenestä 42/68 oli taustaltaan a) imitaaneja b) sysitaaneja c) puritaaneja. Tosiaan. Mikä käynnisti tieteen edistyksen? Modernin tieteen alku oli fundamentti-puritaaninen. Pyydän anteeksi jos tämä säikäyttää. Valistus ei tarponut meitä ylös suosta, sen tekivät mm. 1200-luvulla Oxfordin yliopiston perustaneet fransiskaanimunkit. Se mikä fransiskaaneissa oli voittoisalle länsimaiselle tiedemiehelle tunnusomaista, ne lahjat valistus aikanaan vaimensi. Kuten valistusta kritikoinut Rousseau, myös fransiskaanit arvostivat piirteitä, jotka ovat ominaisia lapselle. John Tyndall - 1800-luvun johtavia agnostikkoja/skeptikoita – kirjoitti Faradaylle: ‘Ajattelen usein, että hyvän kristityn ominaisuudet ovat juuri niitä, jotka ovat oleellisia tiedemiehelle, joiden on ennen kaikkea tultava ’kuin pieniksi lapsiksi’.’ Faraday oli sekä sähkömagnetismin keksijä että saarnaaja, joka aloitti tieteen kansantajuistamisen lapsille Jumalan kunniaksi.


 Lähtökitka on suurempi kuin liikekitka. Kerran liikkeelle päästyään liikkeen ylläpito ylläpito on helpompaa. Neuvostoliitossa ainoa pakollinen oppiaine oli tieteellinen ateismi. Herätys, tiedejuntta: NL on kaatunut jo! Olisiko nykyisestä materialistisesta makro-evolutionismin teoriamonopolista saatu tieteen vaunua nytkähtämäänkään?

Tieteen uranuurtajista kreationisteja eli luomiseen uskovia on vakuuttava luettelo: Newton, Pasteur, Lister, Cuvier,Bacon, Kepler, Joyle, Maxwell, Faraday, Kelvin, Linné, Mendel, ym. jne. Nämä tiedemiehet ajattelivat Jumalan ajatuksia hänen jälkeensä: ‘To God there are, in the whole material world, material laws, figures and relations of special excellency and of the most appropriate order... Those laws are within the grasp of the human mind; God wanted us to recognize them by creating us after his own image so that we could share his own thoughts.’


Digiaikanakin ‘seisomme jättiläisten harteilla’, kuten punnan kyljessä lukee. Sattuman, ajan ja itsestään olevaisten luonnonlakien pyhä kolminaisuus on sangen tuoretta liturgiaa. Teknokratiamme modernistista arvopohjaa voidaan kyllä rakentaa näille savijaloille, mutta varhainen tieteellinen metodi ankkuroitui ajatukseen ID:stä, Intelligent Design. Luonto oli LUO-nto, siis luotu. Älykkään suunnittelijan kuvana mekin saatoimme ymmärtää sitä. Mystiikka ja luonnonmagia oli tyypillistä keskiajalle ylipäänsä, eikä suinkaan evankeliumin ominaispiirre. Se oli myrkkyä tieteelliselle metodille - ja juutalaiskristillinen lähetysinto puski sen läpi. Myös nainen oli Jumalan kuva. Pönäkän patriarkka-Euroopan ihanteeksi nostettiin lapsi.

 

Lederberg, Kornberg, Nirenberg, Krebs. Nämä juutalaiset ‘paimentolaiset’ ovat biotieteiden suurimpia keksijöitä. Haffkine, Marmorek, Von Wasserman, Schick, Ehrlich, Neisser Trauben, Levine, Vidal, Weil, Woronan, Waksman, Chain, Funk, Hess, Reichstein, Koller, Minkowski, Landsteiner, Sabin Salk: Nämä nimet ovat pelastaneet eniten ihmishenkiä historiassa. Raamatun kirjoittaneen palvelijakansan tarina jatkuu ghettojen muurien kaaduttua modernilla ajalla. Nobeleilla palkitaan henkilöitä, ‘jotka ovat tehneet suurimmat palvelukset ihmiskunnalle’. Parjatut juutalaiset ovat keulakuvia nimistä, jotka ovat kylväneet ja leikanneet lääketieteen hedelmiä, jäävuoren kasvettua luonnonmysteerien pinnalle.

 

Juutalaisvainolla on pitkät perinteet: karkotukset liki kaikista Euroopan maista (ml. Suomi) vähintään kerran, inkvisitiot, syytökset Mustasta surmasta kulkutauteihin, ristiretket, pogromit, shooa, holokausti, diaspora, veron ja vuokran kanto, lasten pakkohuostaanotot, dekalvaatiot, tullit, vaatemääräykset, ammattirajoitukset, pilkkarahat, juutalaismerkit, ghetot, ghettokarnevaalit, nimien vaihdot, taiteilijanimet, kiellot maanomistukseen, feodaalilaitokseen ja kiltalaitokseen liittyen jne. jne. Miksi liittoutuneet kieltäytyivät ilmaherruutensa aikana pyynnöistä huolimatta pommittamasta Natsi-Saksan ‘saippuatehtaita’ tai edes niiden rautatieyhteyksiä? Miksi Englanti esti juutalaisten aseellisen varustautumisen kuolemanrangaistuksen uhalla ennen Israelin itsenäisyyssotaa, kun kerran 23 valtion Jihad-julistus ja ‘pyhän’ sodan aikeet tiedettiin?

 

Korjaamista on myös modernissa R@@#§?-fobiassa: Lännen tieteellisen taantumuksen - pimeän ja kirkollisen keskiajan - takaa löytyy helleenien filosofian, kuin R@@#§?:n ihailua. Aristoteles oli kivitauluun hakattu, Raamatun arvostus muodollista. Pyrkimyksenä ei suinkaan ollut opettaa rahvaalle Raamatun sisällöstä ymmärrettävästi. Latina sai kelvata lännessä ja kirkkoslaavi idässä. Hyykä perju juupa taalar. Kaikkeinkristillisimmät kuninkaat ja poliitikkopaavit pönkittivät tuolinsa viime kädessä papiston sakramentteihin (‘salaisuuksiin’) vedoten. Mitä ‘yleisemmäksi’ (katolisemmaksi) kirkolliset instituutiot kasvoivat, sitä systemaattisemmin ne usein vainosivat niitä kristittyjä jotka pitivät talonpoikaisjärkeä Raamatun äärellä auktoriteettinaan. Historian surullisimmat asiayhteydestään irrotetut out-of-context –sitaatit liittyvät Raamattuun (juutalaisvainot etunenässä). Oppi maakeskisestä maailmankaikkeudesta ei ole Raamatun, vaan kreikkalaisen Ptolemaioksen opettama. Raamattu ja kirkkoisät eivät koskaan väittäneet Maan olevan litteä, parjaus keksittiin vasta sata vuotta sitten. Kristinusko ja kirkot yhdistivät barbaarien ja kansainvaellusten hajottamaa Eurooppaa ja olivat ainoita antiikin perinnön jatkajia varhaiskeskiajan vuosisatoina.

 

Juutalaiskristillisyys jatkoi katalyysiä vielä valistuksen ajan jälkeenkin. Maxwellin ja Faradayn 1840-luvulla esittämät sähkömagneettiset yhtälöt eivät olleet newtonilaisen mallin mukaisia: yhtälöt operoivat käsitteillä, joita ei voinut johtaa mekaniikan periaatteista. Selitys nousi aivan eri pohjalta. Nämä fyysikot kutsuivat yhtälöitään ‘kauniiksi’. Ne olivat pelkistettyjä ja toimivia. Stephen Hawkingsin puhesyntetisaattoristakin kuuluu näiden löytöjen äärellä: ‘Mikä puhaltaa hengen näihin yhtälöihin?’ Ludwig Boltzmann huudahti aikoinaan yhtälöiden äärellä: ‘Jumalako nämä on kirjoittanut!’ Heinrich Hertz taas tunnustaa yhtälöiden edessä: ‘Emme voi paeta tunnetta, että näillä yhtälöillä on todellisuus ja älykkyys itsessään, että ne ovat viisaampia kuin me olemme, jopa viisaampia kuin keksijänsä, ja että me saamme niistä enemmän irti kuin mitä niihin on kirjoitettu.’ Albert Einstein kommentoi edeltäjiänsä: ‘Mielestäni ei ole ihmeellistä, etteivät Kiinan viisaat astuneet tätä askelta. Hämmästyttävää on, että nämä keksinnöt yleensä on tehty.’ Siinä missä Suomessa kruunattu ateismin ylipappi Richard Dawkins julistaa: ‘Darwin teki mahdolliseksi olla tyytyväinen ateisti’, sanoi Thomson alias Lordi Kelvin: ‘Kaikkialla ympärillämme on ylivoimaisen vankkoja todisteita älykkäästä ja hyväntahtoisesta suunnittelusta... Ateistinen näkemys on niin järjenvastainen, etten osaa sitä sanoiksi pukea.’  Kehitysopin populistinen hype valtamediassa ei kunnioita isäänsä ja äitiänsä.

 

Kiinan johto sanoi vielä 1900-luvun alussa: ‘Me emme tarvitse mihinkään länsimaista tiedettä ja tekniikkaa’. Kaukoitä kiilaa juutalais-kristillisen mielekkyyden apajalle ja samalla korkeintaan elämyksistä elämän tarkoitusta havittelevat länsimaat haikailevat idän mystiikan pariin. Jos siis pelkäät Kiina-ilmiötä - niin tarkista JÄRKISYISTÄ käsityksiäsi valistuksen ajalla vesille lasketuista valtamediamme antikristillisistä hokemista. Raamattu on toiminut myös tieteenteon oppikirjana. Raamattu on alasin, joka on kuluttanut monta vasaraa.

 

Ryyppääminen on junttia. Ota riski ja piikitä kunnon tavaraa.

Löytyy hyvinvarustetuista kirjahyllyistä kohdasta ‘Raa-mat-tu’

Profetia ghettojen muurien murtumisesta & takaisinmuutosta: Sefanja 3:19-20; Jesaja 43

 

JESUS LIVES! And prays. And suffers.

Take a look at the Magnificent Dinoglyfs documented by the ancient man (in colours): www.helsinki.fi/~pjojala/

 

http://www.kp-art.fi/default.htm

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!