Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyfs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

KANSAN UUTISET

Vasemmistoliiton äänenkannattaja

YHTEYSTIEDOT:jarkko.manttari@kansanuutiset.fi

Kansan Uutisiin lähetettyjä mielipiteitä. Läpimenneet kursiivilla.

Lähetetty 23.7.2008

 
Johdonmukainen evolutionismi johtaa kaaokseen

Jarkko Mänttäri toivoi, ettei "hyökkäyksen ihmiskuntaa vastaan" tehneitä nuorisomurhaajia "mestattaisi" Internetin keskustelupalstoilla. Hän kysyy, mikä näitä nuoria vaivasi, muttei yritäkään vastata (22.7.).

 

Jokelan surmaaja oli silmitön muttei aivoton ja kertoi vastauksen itse ohjelmajulistuksessaan: Hän oli johdonmukainen evolutionisti, joka alkoi myös soveltaa koulussa opetettua virallista liturgiaa eli olemassaolon taistelun ja vahvimman selviämisen periaatetta käytäntöön. Kuten Dostojevski sanoi, jos Jumalaa ei ole, on kaikki sallittua.

 

Ateisti-etologien myydyimmät kirjat (Suomessa palkittu Richard Dawkins, Desmond Morris) ovat kuin ristiretkellä altruismin todellisuutta vastaan. Agapee – pyyteetön, toimintana ilmenevä ja itsensä uhraava rakkaus – on kuitenkin Eric Auvisen parjaamasta kreationistisesta näkökulmasta kaiken motiivi ja singulariteetti 180 astetta poispäin ”peitetystä itsekkyydestä”.

 

Muutamia lainauksia ylistetyimmiltä evolutionismin profeetoilta - anteeksi professoreilta: "Jotkut väheksyvät johtopäätöstä, ettei ihminen ole suunniteltu, ettei hänellä ole tarkoitusta ja että hän on vain mekaniikan tulos, mutta kyllä tämä tuntuu evoluution sanomalta" (Douglas Futuyma). "Luonnonvalinta voi suojia itsekkyyttä, nautintohakuisuutta ja pelkuruutta kuten rohkeutta, huijausta tai hyväksikäyttöäkin" (Theodosius Dobzhansky). "Ihminen on päämäärättömien luonnollisten prosessien tulos, joilla ei ollut häntä mielessään" (George Gaylord Simpson).”Etiikka on illuusio, jonka geenimme tuottavat" (Michael Ruse ja Edward Wilson). ”Rajoittamaton itsensä hemmottelu tulevat polvet unohtaen on biologisen evoluution toimintatapa ja siten järkevää käyttäytymistä" (W.H. Murdy). "Materialismi on absoluuttista, emmekä saa sallia taivaallista jalkaa ovenväliin" (Carl Sagan).

 

Eikö humanismin ihmisarvo ole erääntynyttä lainaa juutalaiskristillisyyden kirjallisesta kaanonista? (Kontra kirkkohistoriasta.) Miten käy hedelmille, jos puun juuret katkaistaan lopullisesti? Ihmisoikeudet eivät voi olla ihmisarvon syy, vaan korkeintaan seuraus.

 

Pauli Ojala

biokemisti, Helsinki


 

Drawings from the Finnish Nature and Culture

Maalauksia Suomen luonnosta ja kulttuurista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kp-art.fi/default.htm

 

Pelasta elämä - luovuta verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life Today - Donate Blood!