Takaisin Ajatusvarikolle
HAASTE - CHALLENGE

DINOGLYFIT - DINOGLYPHS - Esihistorialliset eläimet historian lehdillä

HANNU REIME

Kalifaatti

http://lotta.yle.fi/radiouut.nsf/sivut/palaute
 

Parahin YLE:n poliittisesta sitoutumattomuudesta vastaava toimitus (Cc: Hannu Reime),

 

Tahtoisin ilmaista kummastukseni toimittaja Hannu Reimen ohjelmasta "Gazan sotarikokset" Ylen radiouutisten Maailmanpolitiikan arkipäivää:ssä 11.1.2009.
Yle on käsittääkseni poliittisesti sitoutumaton affiliaatio, jonne ei enää marssita puolueiden jäsenkirjoilla, vaan ammattitaidon nojalla.

YLE:n sivustollaan keulakuviksi nostamiksi toimittajiksi ei luulisi valikoituvan demagoogien, jotka peistaavat ohjelmiin lehdistötiedotteita Euroopan väkivaltaista islamilaistamista ajavalta instituutiolta.

Vaikka konfliktin taustojen valoittamista ei katsottaisikaan tarpeelliseksi ja juutalaisvainojen katkeamattoman eurooppalaisperinteen valaiseminen olisi katveessa YLE:n agendasta

 - pitäisi sentään faktatiedot käsillä olevista tapahtumista olla sentään suurin piirtein oikeassa nimismiespiirissä!

Reimen teksti on cut'n paste propagandaa Hamasin omilta kameramiehiltä.

Tällä on uutisarvoa vain hänen luonteestaan, koska Reime on tekeytynyt myös objektiivisena tietokirjailijaksi aiheesta.

 

Gazan konfliktin uutisoinnissa on suljettu silmät järjestelmälliseltä vihankiihotukselta, jonka Hamas suuntaa erityisesti lapsille. Suomella on tässä erityisvastuu, koska bilateraalisella sopimuksella olemme rahoittaneet koulukirjoja, joissa koko Israel on poistettu kartalta. EU:n ulkoasioista vastaava komissaari Chris Patten sysäsi vastuun oppikirjoista todellakin pelkästään Suomen omalle sopimukselle ja arabiankielisen tarkistuksen puutteelle. Esimerkiksi egyptiläinen uskonoppinut Safwat Higazi esiintyi 31.12.2008 Hamasin Al-Aqsa TV-kanavalla. Otteita julistuksesta:

"Tapetuksi tuleminen ei ole mitään uutta meille. Me haluamme ja toivomme sitä, se on marttyyriutta. Se on Allahin suoma voitto meille. Se on paratiisi, joka aukeaa marttyyrin ensimmäisestä veripisarasta... Te valmistatte tietä sodalle, josta profeetta Muhammed ennusti: "Tuomiopäivä ei tule ennen kuin muslimit taistelevat juutalaisia vastaan. Juutalaiset piiloutuvat kivien ja puiden taakse, mutta kivet ja puut sanovat: 'Oi muslimi, Allahin palvelija, takanani on juutalainen, tule ja tapa hänet.' Te valmistatte maaperää tälle, te valmistatte maaperää kalifaatin paluulle... Me sanomme heille: Me emme ole samanarvoisia teidän kanssanne. Meidän rakkaamme menevät paratiisiin, kun teidän kuolleenne menevät helvetin tuleen...Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä... Jihad on meidän tiemme, jihad Allahin takia, sen kaikissa muodoissa. Se on meidän strateginen valintamme, eikä rauha." (Middle East Media Research Institute MEMRI, Documentation Project 2176, 6.1.2009; www.memritv.org).

 

On syytä muistaa, että Hamas kiihottaa provokaatioihin myös Eurooppaa vastaan, minkä Remes tahtoo meiltä kuulijoilta pimittää unohtaessaan MEMRIn käännössivut ja peistatessaan Hamasin siistittyjen englanninkielisten lehdistötiedoteiden materiaalia. Hamasin kansanedustaja ja uskonoppinut Yunis Al-Astal julisti Al-Aqsa TV-kanavalla 11.4.2008: "Hyvin pian, jos Allah suo, Rooma valloitetaan juuri kuten Konstantinopoli aikoinaan, kuten profeetta Muhammed ennusti. Tänään Rooma on katolisten pääkaupunki – tai ristiretkeläisten pääkaupunki, joka on on julistanut vihamielisyyttään islamia kohtaan ja on istuttanut sikojen ja apinoiden veljet Palestiinaan estämään islamin uudelleen heräämistä. Tämä heidän pääkaupunkinsa tulee olemaan islamilaisen valloituksen etuvartioasema, josta se tulee leviämään koko Eurooppaan ja sitten kääntymään Amerikkoihin ja myös Itä-Eurooppaan."

 

TV:ssämme on käynnissä Israelin-vastainen mediasota. Jo PLO:n artikloissa uhrattiin palestiinalaiset "etujoukkorooliin" - provosoimaan laajemmat rintamat juutalaisia vastaan: http://www.helsinki.fi/~pjojala/PLO_peruskirja.html YK:n ihmisoikeuskomission tuomioista 26% sylkee Israelia, islamistisia valtioita ei prosenttikaan. Silmätikkua pitäessään YK kaivaa maata tärkeän tehtävänsä alta. Äänekäs enemmistö ei ole antanut juutalaisten olla rauhassa koskaan: Kiellot maanomistukseen, feodaalilaitokseen ja kiltalaitokseen liittyen, diaspora, ristiretket, roviotuomiot mustasta surmasta, inkvisitiot, pogromit, holokausti, lasten huostaanotot, hiusten repimiset, tullit, vaatemääräykset, ammattirajoitukset, vuokran ja veron kanto, pilkkarahat, juutalaismerkit, nimien vaihdot jne. Mediasodassa on se katkera puoli, että se heittää meidät kaikki rintamalle - ja juuri tässä kohden YLE:n arvo olisi faktatiedon jakaminen kaiken propagandan keskellä. Olen kuvannut Euroopan juutalaisvainojen jatkumoa esseessä: http://www.helsinki.fi/~pjojala/Nollaveri.html

 

Minusta Israelin-vastaisessa "vastarintaliike Hamas" -otsikoinnissa ja uutisoinnissa on unohdettu näinä talouskriisin aikoina, mikä ekonominen kerrannaisvaikutus tuolla summittaisella raketti- ja kranaattitulituksella on tasapainottomien islamistifanaatikkojen saadessa yhä pidemmän kantaman ohjuksia. Vuodenvaihteessa on parjattu USA:n "kehitysapua" Israelille, mutta itse asiassa Israelin ei anneta estää aivovientiä Yhdysvaltoihin, vaan sitä käytetään hyväksi kuin USA:n laboratoriona.

 

Ennen 2. intifadaa USA:n teknologiapörssi Nasdaqissa oli peräti 200 israelilaisyhtiötä (enemmän kuin koko Euroopasta yhteensä) ja nykyäänkin luku on liki 100. Dollarit ovat vihreitä, koska jenkit repivät ne puusta raakoina, sanotaan. Israelin ei ole annettu skaalata ainoankaan oman yhtiönsä tuotantoa miljarditasolle, vaan ne viedään pois enemmänkin autotallivaiheessa. Amerikka pitää Israelia kuin innovaatiolaboratorionaan tai 51. osavaltionaan. Käsittämättömät 25% israelilaisista tutkijoista on muuttanut Yhdysvaltoihin - eikä luvussa ole edes mukana kaksoiskansalaisuuden saaneita tutkijoita. Seuraavaksi suurimmat Amerikan-osuudet ovat Kanadan 12,2%, Alankomaiden 4,3% ja Italian 4,2%.

 

Tekes ja Sitra voisivat ottaa oppia Israelin rahoituspolitiikasta aloittaville firmoille: Tukirahat ohjataan pääasiassa siten, että 2-10 vuoteen yrityksen ei tarvitse maksaa veroja. Tämä estää bluffauksen tutkimussuunnitelmilla ja tekaistuilla patenttihakemuksilla, pakottaen ottamaan huomioon markkinoiden kysynnän. Ilman kassavirtaa suoraa valtionapua ei tule kuin bisnesenkeleiltä. Voisi jopa väittää, että Israel vetää tänään riskipääomia (VC, Venture Capital) miltei yhtä paljon kuin koko Eurooppa. Uutena ilmiönä ylikansalliset yhtiöt kuten Intel Centricon-suorittimensa kanssa on siirtänyt tuotantoansa halpamaiden sijaan Israeliin, jossa 25% väestöstä on suorittanut akateemisen loppututkinnon. Kun Intel siirsi prosessorituotantoansa Kiinan sijasta Israeliin, tarjottiin sille 10% veroaste.

 

Israelin viennistä yli puolet on Hi Tech –tuotteita, OECD-maiden keskiarvon ollessa 25%. Vaikka maataloustuotteiden vienti onkin säilynyt 30 vuotta samansuuruisena, on sen suhteellinen osuus laskenut 70%:sta 3%:iin. Israelin 3000 yrityksestä peräti 80% on alle 10 vuoden ikäinen start up -firmaa, joissa epäonnistumisprosentti on ennätyksellisen alhainen eli 50%. Biolääketieteessä 3. kliiniseen faasiin tai lääkkeeksi on päässyt 400 lääkeaihiota. Israelissa tutkimuksen rahoitus väestöä kohden on korkein – ja insinööreiden ja tieteilijöiden tiheys neliömetriä kohden suurin koko maailmassa.

 

Mitä summittainen rakettitulitus ja uusi, raskaampi ohjusarsenaali Hamasin käsissä Iranin varjossa tarkoittaa tällaiselle yhteiskunnalle? Reime välittää hysteriaa, että Israel ajaa arabit alueeltaan. Jos tämä on totta, niin miksi arabimaiden juutalaisväestö on viime vuosikymmenten aikana nitistetty Marokosta Indonesiaan, mutta Israelin arabiväestö kasvaa? Kuka YLE:n kuuntelijoista tietää, että vielä 30-luvulla joka neljäs vastaantulija Bagdadin kadulla oli juutalainen? Israelin ulkopuolella asuneilla Lähi-idän juutalaisilla (mizrahim) on vuosituhantinen tai puolivuosituhantinen (sefardim) historia, kuten olen listannut esseessä:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/juutalaisasutus.htm

 

Itse asiassa Israelin hallinnon alaisuudessa arabiväestö on kymmenkertaistunut 57 vuodessa, mikä on lähellä maailmanennätystä koko maailmassa kyseisenä ajankohtana. Minne on unohtunut juutalaisten vuosituhantinen kulttuurin käymisaine muslimimaissa Palestiinassa ja sen lähialueilla? Sefardijuutalaisten historia ulottui Espanjan-karkotukseen (samaan päivään kun Kolumbus nosti ankkurinsa vuonna 1492). Mizrahijuutalaisten historia alueella ulottui 2500 vuoden taakse. Menneisyys opettaisi, että nämä sillanrakentajat välittivät meille kulttuuria arabialaisista numeroista shakkipeliin Euroopan pimeinä vuosisatoina.

Toista intifadaa kutsutaan Israelissa sarkastisesti "Oslon sodaksi". Israel on joutunut tuhoamaan itse rakentamaansa infrastruktuuria Oslon rauhansopimuksessa kiellettyjä aseita jahdatessaan. Israelin hallinnon aikana (1967-1993) Länsirannalle ja Gazan alueelle perustettiin katuja, teitä, viemäröinti, sähkö- ja vesihuolto, kouluja, terveydenhuolto ja sosiaalihuolto. Ideaalina pidettiin, että arabit ovat saaneet samasta työstä samaa palkkaa kuin juutalaiset ja samat sosiaaliset edut. Koulujen määrä kasvoi yli 30%. Kouluja käymättömien naisten määrä laski 67 %:sta 32 %:iin - mikä on yksi kipupisteistä naisten alistamista ja moniavioisuutta ajavalle Hamasille.

Arabiväestölle terveyspalvelut ovat olleet ilmaisia, vain lääkkeistä on täytynyt maksaa osa. Palestiinalaisilla ei perustettu yliopistoja Britannian (1920-1947) ja Jordanian (1948-1967) hallintokausilla. The Association of Arab Universitiesin mukaan (http://www.aaru.edu.jo/) Israelin hallintokaudella Länsirannalle ja Gazaan ilmestyi 6 yliopistoa, toki pääasiassa arabien omin voimin. Jerusalemissa on ilmestynyt 1969 lähtien riippumaton arabiankielinen sanomalehti, jota ei ole koskaan sensuroitu.

Palestiinalaisten elinikä kohosi 48:sta 72 vuoteen 1967-95. Kuolleisuusnopeus laski yli kaksi kolmasosaa 1970-90 välillä ja Israelin lääketieteelliset ohjelmat laskivat lapsikuolleisuuden arvosta 60 per 1000 vuonna 1968 arvoon 15 per 1000 vuonna 2000 (Irakissa luku oli 64, Egyptissä 40, Jordaniassa 23, Syyriassa 22). Vuosina 1967-1988 perus- ja toisen asteen koulujen määrä kasvoi 35%. Vuosina 1970-1986 kouluja käymättömien naisten määrä laski 67 %:sta 32 %:iin. Länsirannalla ja Gazassa 1968-91 BKT per asukas kohosi 165 dollarista 1715 dollariin (vertaa Turkin 1630$, Tunisian 1440$, Jordanian 1050$, Syyrian 800$, Egyptin 600$ ja Jemenin 400$).

 

On kuvaavaa, että v. 1973 hyökkäyksessä Israeliin palestiinalaisilla oli Länsirannalla niin paljon Jordaniaa ja Syyria korkeampi elintaso, etteivät he osallistuneet taisteluihin lainkaan Jordanian radion kehotuksista huolimatta. Päinvastoin he luovuttivat verta ja auttoivat kibbutseilla juutalaisten miesten torjuessa hyökkäystä. Tämän Israel-ystävällisen perinteen PLO ja sittemmin Hamas on tehokkaasti tukahduttanyt, teloittamalla sen näkyvimmät edustajat "Israelin kätyreinä" ja aikaansaamalla terrorin ilmapiirin ensiksi omiensa keskuuteen.

 

Pauli Ojala
Helsinki

http://www.helsinki.fi/~pjojala/Hannu-Reime.html

Mediakritiikki

Maailmanpolitiikan arkipäivää


Hannu Reime & Hamasin Kalifaatti
11.1.2009 Lähi-Idän vihan kierre
http://lotta.yle.fi/radiouut.nsf/sivut/mpa?opendocument&pageid=Content0830503C877

Otteita Suomen take-a-pen -analyysistä.

Reimen radiokolumni on leikkaa-liimaa Hamas-propagandaa, ja on hämmästyttävää, että näin yksipuolinen näkemys päästetään ulos YLE:n toimituksesta. Vähintäänkin vastapainoksi olisi pitänyt tarjota toisen osapuolen näkemys, jos toimittajan annetaan ottaa näin puhtaasti konfliktin toisen osapuolen näkemys ja tarjota se kuuntelijoille totuutena.
Reimen väitteitä:
”Jos israelilaissotilaiden teot Gazassa eivät ole sotarikoksia, niin mikä sitten on?...Jos Hamas ampuessaan Israeliin raketteja syyllistyy sotarikoksiin, niin kuin hyvin voidaan ajatella, niin silloin Israelin rikokset ovat satakertaisia verrattuna Hamasin rikoksiin.” Perusteena tälle väitteelle Reime pitää sitä, että nykyisessä konfliktissa jokaista israelilaisuhria vastaan on 100 palestiinalaisuhria.

Reimen kaltaisen kokeneen toimittajan ja Lähi-idän asiantuntijana esiintyvän henkilön ei uskoisi esittävän näin lapsellista päätelmää. Sotarikoksia ei suinkaan määritellä sillä, kuinka monta omaa siviiliä tai sotilasta on menetetty vihollisen uhrilukuun nähden. Sotarikokset on määritelty aivan selvästi kansainvälisessä laissa. Sotarikoksia ovat mm. se, että Hamas on tähdännyt tahallisesti siviilikohteisiin Israelissa, että se on asettanut tietoisesti oman siviiliväestönsä vaaraan käyttämällä siviilikohteita kuten sairaaloita, kouluja ja moskeijoita sotatoimiin ja pitämällä siviilejä kilpinä. Hamas on asettanut siviilit vaaraan myös luopumalla univormuista ja pukeutumalla siviilivaatteisiin silti jatkaen taistelua. Hamasin taistelijat ovat tehneet sotarikoksia piiloutumalla sairaaloissa hoidettavien joukkoon. Ja Hamas on tehnyt erityisen suuren sotarikoksen kiihottamalla ja tietoisesti kasvattamalla erityisesti gazalaiset nuoret ja lapset ideologiseen ja uskonnolliseen vihaan
israelilaisia kohtaan.

Sen sijaan siviilikohteet, jos niitä käytetään sotilaallisiin tarkoituksiin, ovat legitiimejä kohteita kansainvälisen lain mukaan. Vastuu siviiliuhreista ja materiaalisista tuhoista on yksin sillä osapuolella, joka on ottanut siviilikohteet sotilaskäyttöön ja vaarantanut siviilien hengen käymällä sotaa näiden keskeltä.

Reime kuvaus tulitauon rikkoutumista on myös aivan omaa luokkaansa: ”Tulitauko rikkoutui marraskuussa, kun Israel pommitti Gazaa ja surmasi 6 Hamasin taistelijaa. Toisessa pommituksessa pari viikkoa myöhemmin surmattiin 4 Hamasin taistelijaa. Joulukuussa Hamas ilmoitti, ettei se enää jatka tulitaukoa mainiten syyksi Gazan jatkuvan saarron.”

Reime oikoo tässä aika tavalla tapahtuneita tosiasioita. On totta, että Israel iski marraskuussa Israelin rajalla operoivaan terroristiryhmään, joka aikoi asettaa räjähteitä Israelin ja Gazan rajalla kulkevan turva-aidan alle tunkeutuakseen Israelin puolelle ja kidnapatakseen israelilaisen samaan tyyliin kuin vuonna 2006 kidnapattiin Gilad Shalit. (Shalitia pidetään edelleen vankina, ja Hamas on edelleen syyllistynyt sotarikokseen estämällä kansainvälisen punaisen ristin vierailut Shalitin luona.) Seuranneessa molemminpuolisessa tulituksessa osa terroristeista sai surmansa ja osa vangittiin. Hamas-taistelijoiden toiminta Israelin rajalla oli kuitenkin tulitauon rikkomista, joka vaati Israelin armeijan puolustuksellisia toimia.

Hamasin tulitaukoa kuvaa Israelissa asuva suomalainen näin: ”...koko 'tulitauon' aikana terroristit ampuivat lähes joka päivä useita raketteja ja kranaatteja Israeliin. Useimmat putosivat vahingoitta aukeille pelloille, mutta jokunen silloin tällöin tuhosi omakotitalon tai teollisuuslaitoksen sekä haavoitti asukkaita. Terroristeilla oli myös outo tapa harjoitella tarkkuusammuntaa tähtäillen kiikarikivääreillään Gazan turva-aidan läheisyydessä pelloilla työskenteleviä pahaa-aavistamattomia työntekijöitä, joskus jopa osuen. Vuoden alusta lähtien terroristit ampuivat Gazasta 2 900 rakettia ja kranaattia, eli yli 8 rakettia päivää kohti. Tätä on jatkunut siitä lähtien, kun Israelin poliisi sotilaitten avustamina karkotti kaikki Gazan kaistan ns. Gush Katifin alueen juutalaiset asukkaat ja Israelin armeija veti joukkonsa pois Gazasta.”

Hamas ja muut Gazassa toimivat terrorijärjestöt ovat aseistaneet joukkonsa pitkänmatkan raketeilla, Katjusha Grad versiolla, ilmatorjunta- sekä panssarintorjuntaohjuksilla, jotka ovat osoittautuneet tuhoisiksi myös sotilasosastoja vastaan. Israel pidättäytyi suuremmasta vastaiskusta rakettituleen aina siihen asti, kun Hamas julisti puolen vuoden tulitauon päättyneeksi ja kiihdytti rakettitulta niin, että vain yhden päivän aikana enemmän kuin 70 Kassam-rakettia ja iranilaista 120mm kranaattia ammuttiin Israeliin.

Vielä tuolloin Israelin pääministeri Ehud Olmert teki viime hetken aloitteen tulitauon jatkamisesta. Hän puhui Al-Arabia satelliitti-TV:n välityksellä ja vetosi gazalaisia pysäyttämään Hamasin ampumasta siviilejä tai valmistautumaan kohtaamaan Hamasin toiminnan seuraukset. Hän sanoi: ”En ole täällä julistamassa sotaa...mutta Hamas pitää pysäyttää, ja sen me tulemme tekemään.”

Reimen mukaan Israel ei vastusta Hamasia siksi, että se on islamistinen tai harjoittaa terroria tai siksi, ettei se tunnusta Israelia, vaan siksi, että se on voimakkain liike, joka tällä hetkellä edustaa palestiinalaista nationalismia. Perimmäisenä ongelmana kun Reimen mukaan eivät Israelille ole islamistit, terrori tai raketit vaan palestiinalaisten pyrkimys kansalliseen itsenäisyyteen. ”Suurin vihollinen Israelille on aina se puolue, joka parhaiten edustaa tätä pyrkimystä”, Reime väittää.

Todisteena tälle Reime pitää sitä, että Israel piti PLO:ta 80-luvulla terroristisena ja tuki hiljaisesti Hamasia, mutta 90-luvulla kuitenkin neuvotteli PLO:n kanssa. Näiden neuvottelujen seurauksenahan syntyi Oslon prosessi ja perustettiin Palestiinan itsehallinto.

Reime on hämmästyttävän tietämätön ja esittää ilmeisesti omia käsityksiään totuutena. Hamas ei edusta palestiinalaista nationalismia vaan on ennen kaikkea islamilainen liike, joka näkee Palestiinan vapauttamisen juutalaisista jokaisen muslimin uskonnollisena velvollisuutena (Hamasin peruskirjan artiklat 6, 11 ja 12) ja haluaa ”kohottaa Allahin lipun Palestiinan joka kolkan ylle.” (Artikla 6)

Israel ei neuvotellut PLO:n kanssa 80-luvulla, koska PLO noihin aikoihin piti kiinni peruskirjassaan mainitusta tavoitteesta tuhota Israelin valtio ja käytti terroria tavoitteidensa edistämiseen ja koska PLO itse myös kieltäytyi tunnustamasta Israelia ja neuvottelemasta sen kanssa. Se noudatti toiminnassaan arabiliiton Khartumin periaatteita: EI Israelin tunnustamista, EI neuvotteluja Israelin kanssa, EI rauhaa Israelin kanssa.

Neuvostoliiton romahdettua PLO:n merkittävin rahallinen tuki tyrehtyi, ja tämä pakotti järjestön hakemaan uusia toimintamalleja, ja Jasser Arafat suostui lopulta neuvotteluprosessiin Israelin kanssa. Israel suostui Palestiinan itsehallinnon pystyttämiseen ja siihen tavoitteeseen, että prosessin seurauksena syntyisi itsenäinen palestiinalaisvaltio, kun PLO sitoutui luopumaan terrorista ja poistamaan Israelin tuhoamiseen tähtäävät lauseet peruskirjastaan.

Hamasin peruskirja julistaa, että Palestiina pitää vapauttaa jihadin keinoin ja että kaikki rauhanomaiseet ratkaisut ja neuvottelut ovat turhia. Sen mukaisesti se ei itse suostu neuvottelemaan Israelin kanssa. Hamas on käyttänyt äärimmäistä terroria israelilaisia siviilejä vastaan, ja se oli ensimmäinen, joka aloitti Oslon prosessin hyydyttäneet itsemurhaiskut jo vuonna 1994, aivan Palestiinan itsehallinnon alkukuukausina. Huolimatta jatkuvasta terrorista, johon myös PLO:on aseellinen siipi Fatah osallistui 2000 luvun alkuvuosina, Israel on yrittänyt jatkaa neuvotteluja palestiinalaisvaltion luomiseksi. Edelleen yrityksiä jatketaan vuoden 2007 lopussa pidetyn Annapolisin konferenssin seurauksena.

Hamas julistaa kaikki PLO:n Israelin kanssa solmimat sopimukset mitättömiksi. Sen peruskirja ei ainoastaan julista Israelin hävitystä vaan on myös raa'an antisemiittinen dokumentti. Kuinka tämä ei ole ongelma Israelille? Kuinka israelilaisten siviilien rauhallisen elämän häiritseminen jatkuvalla väkivallan ja raketti tulen uhalla ei ole ongelma Israelille? Kuinka se, että Hamas tulkitsee Israelin tuhoamisen olevan jokaisen muslimin velvollisuus ja koko Palestiinan olevan islamin valta-alueeseen ikuisesti kuuluvaa aluetta, ei ole ongelma Israelille, Hannu Reime?

Suomen Take a Pen
suomi1@takeapen.org
 

Forssan Lehteen lähetettyjä  mielipiteitä (läpi menneitä 2/3 - Forssan Lehti)

Aamulehteen lähetettyjä mielipiteitä (läpi menneitä 2/5 - Aamulehti)

Aamupostiin lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Aamuposti)

Mielipiteitä Aamuposti-lehteen (0/1)

Apu-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Apu)

Askel-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 Askel-lehti, Kotimaa)

Elämään-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Elämään)

ET-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - ET-lehti)

Etelä-Saimaa -lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Eteläsaimaa)

Etelä-Suomen Sanomiin (ESS) lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Etelä-Suomen Sanomat)

HaKehila-lehteen lähettyjä mielipiteitä (0/1 - HaKehila)

Mielipiteitä Hollolan-Sanomat-lehteen (0/1)

Hyvä terveys –lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Hyvä Terveys)

Hämeen Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Hämeen Sanomat)

Iisalmen Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Iisalmen Sanomat)

Mielipiteitä Iitinseutu-lehteen (0/1)

Ilkkaan lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Ilkka)

Ilta-Lehteen lähetettyjä mielipiteitä (IL - Ilta-Lehti)

Ilta-Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - IS - Ilta-Sanomat)

Mielipiteitä Itä-Häme-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Itä-Savo-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Jämsän-Seutu-lehteen (0/1)

Kainuun Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Kainuun Sanomat)

Kaleva-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Kaleva)

Kanava-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Kanava)

Kansan Uutisiin lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Kansan Uutiset)

Karjala-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Karjala)

Mielipiteitä Karjalainen-lehteen (0/1)

Kauppalehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Kauppalehti)

Kemia/Kemi-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Kemia-lehti)

Keskipohjanmaahan lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Keskipohjanmaa)

Mielipiteitä Keski-Häme-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Keskilaakso-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Keskisuomalainen-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Keski-Uusimaa-lehteen (0/1)

Kirkko ja Kaupunki -lehteen lähetettyjä mielipiteitä (läpi menneitä 4/10 - Kirkko ja Kuponki)

Kirkko ja Me -lehteen lähetettyjä mielipiteitä (läpi menneitä 0/1 - Kirkko ja Me)

Kotimaahan lähetettyjä mielipiteitä (läpi menneitä 1/3 - Kotimaa)

Kouvolan Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Kouvolan Sanomat)

KD-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - KristillisDemokraatti)

Mielipiteitä Kymen-Sanomat-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Koillissanomat-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Koti-Karjala-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Lieksan-Lehti-lehteen (0/1)

Lapin Kansa –lehteen lähettyjä mielipiteitä (3/3 - lapin Kansa)

Mielipiteitä Loviisan-Sanomat -lehteen (0/1)

Mielipiteitä Lähilehti-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Länsi-Savo-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Länsi-Suomi-lehteen (0/1)

Länsi-Uusimaahan lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Länsi Uusimaa)

Länsiväylä–lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Länsiväylä)

Maaseudun Tulevaisuus -lehteen lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Maaseudun Tulevaisuus)

Metro-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (läpi 1/2 - Äitikaupunki Metro)

Mielipiteitä Mäntsälä-lehti-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Nastola-lehti-lehteen (0/1)

Letters sent to New York Times (0/1 - NY Times)

Opettaja-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Opettaja)

Mielipiteitä Orimattilan-Aluelehti-lehteen (0/1)

PerusSuomalainen-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - PerusSuomalainen)

Mielipiteitä Pieksämäen-lehti-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Pitäjän-Uutiset-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Pohjalainen-lehteen (0/1)

Pohjolan Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Pohjolan Sanomat)

Mielipiteitä Päijät-Häme-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Pyhtään-Lehti-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Pyhäjokiseutu-lehteen (0/1)

Ristin Voitto -lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Ristin Voitto)

Mielipiteitä Salon-Seudun-Sanomat-lehteen (0/1)

Sanan Voima -lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Sanan Voima SV)

Mielipiteitä Satakunnan-kansa-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Selkouutiset-lehteen (0/1)

Seura-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Seura)

Seutu-Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Seutu-Sanomat SS)

Sunnuntaisuomalaiseen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Sunnuntaisuomalainen)

Suomen Kuvalehteen lähetettyjä mielipiteitä (läpi menneitä 3/8 - Suomen Kuivalehti)

Suomenmaahan lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Suomenmaa)

Tekniikan Maailma -lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - TM)

Mielipiteitä Tiedonantaja-lehteen (0/1)

Tieteen Kuvalehti -aikakauslehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Tieteen Kuvalehti - Historia)

Tieteessä tapahtuu –lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Tieteessä tapahtuu)

Turun Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä (0/3 - Turun Sanomat)

Tylkkäriin lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Tylkkäri)

Mielipiteitä Uusi-Lahti-lehteen (0/1)

Mielipiteitä Uusimaa-lehteen (0/1)

Uusi Tie -lehteen lähetettyjä mielipiteitä (1/1 - Uusi Tie)

Vanamo-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Vanamo-lehti)

Vihreä Lanka -lehteen lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Vihreä Liitto)

Mielipiteitä Viikko-Häme-lehteen (0/1)

Viikko-Uutisiin lähetettyjä mielipiteitä (0/1 - Viikko-Uutiset)

Voima-lehteen lähetettyjä mielipiteitä (1/2 - WIHERWASURIN WOIMA)

Yliopistolehteen lähetettyjä mielipiteitä (1/2 - Yliopisto-lehti, Pekka Matilainen & onnenpotkut in memoriam)

Ylioppilaslehteen lähetettyjä  mielipiteitä (1/3 - Ylioppilaslehti)

...sekä...
Alustava käsikirjoitus kirjastani "MINÄ JA AATOS":
Emile Zola & Helsingin Sanomiin lähetettyjä mielipiteitä (läpi 5/100 - Helsingin Sanomat)

Drawings from the Finnish Nature and Culture

Maalauksia Suomen luonnosta ja kulttuurista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kp-art.fi/default.htm

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!