Takaisin Ajatusvarikolle
HAASTE - CHALLENGE

DINOGLYFIT - Esihistorialliset eläimet historian lehdillä

QUIZ

W

George Walker Bush ja isien pahat teot

- Eugeniikka, rotuhygienia ja republikaanisukujen musta historia

 

Bioetiikka ja “Valkoisen Talon Paperi”

Kaksi päivää ennen WTC-tornien iskua Yhdysvaltain presidentti GW Bush julkisti erään aikamme tärkeimmistä bioetiikan linjauksista. Puhe tunnetaan 9.9.2001 “Valkoisen Talon Paperina”, ja siinä kiellettiin käyttämästä Liittovaltion rahaa ihmisalkioiden kantasolututkimukseen. Kantasoluterapiaan voisi käyttää myös roskakoriin tavallisesti heitettäviä istukoita sekä potilaan omia luuytimen, veren, rasvakudoksen tms. kantasoluja, mikä olisi eettisesti kestävämpää kuin ihmisalkioiden ja sikiöiden kaupallinen hyödyntäminen. “Moralisminsa” johdosta Bush on saanut naamallensa valtaisan vastalauseiden myrskyn liberaalimpien tutkijoiden taholta. Seuraavassa pyrin valottamaan presidentin eetoksen taustoja – George Walker Bush nimittäin tuntee eugeniikan eli rotuhygienian edellisen kulta-ajan. Se on hänen oman sukunsa tarina.

 

 

Länsivallat ja juutalaisten tuho

Osoitteessa http://www.helsinki.fi/~pjojala/Kanavateksti.html on toistettu VT Markku Jokisipilän erinomainen tutkimus uusista arkistopaljastuksista. Jokisipilä kuvaa, miten presidentti William Clinton asetti 1995 Interagency Working Groupin julkistamaan Toisen Maailmansodan aikaisia Top Secret –tietoja (osin republikaanisukuja mustamaalatakseen). Onko Natsi-Saksa vain sylkykuppi, johon muiden teollisuusmaiden pyrkyreiden verirahabisnes piilotettiin? Kansallissosialistisilla puolueilla oli vain 3% kannatus, mutta he saivat käyttöönsä paljon Wehrmachtia suuremman yksityisarmeijan, SA:n ruskeapaidat. Nostiko Saksan ulkopuolinen raha Hitlerin valtaan?

 

Mikseivät Liittoutuneet hartaista ja lukuisista aneluista huolimatta pommittaneet siviilien tuhoamistehtaita tai edes niiden rautatieyhteyksiä, vaikka niiden läheisyydessä olleet aseteollisuuden laitokset pommitettiin? Sekä Lontoo että Washington tiesivät juutalaisten kohtalosta jo Barbarossan alusta kesäkuusta 1941 alkaen. Brittien murtamien enigma-salaviestien määrä 1941-42 oli lähes 2000 ja yksittäinen viesti sisälsi jopa 3000 siviilin murhaamistilaston. Sanomat olivat niin yhdenmukaiset, että Churchill ei tahtonut enää kuulla “jankutuksesta”. Tämä tieto salattiin Nurnbergin sotarikosoikeudesta. Kylmä Sota Neuvostoliittoa vastaan alkoi aikaisemmin kuin luultiinkaan. Rooseveltin valtiovarainministeri Henry Morgenthau huudahti eräänä katkerana hetkenä: ”Brittiläisen kylmäkiskoisuuden ja diplomaattisen kaksikielisyyden pirullinen ja jäätävän kylmä yhdistelmä johtaa juutalaisen kansan kuolemantuomioon.”[1]

 

Keskitysleirit sijaitsivat keskellä Eurooppaa ja tyypillistä tuolle ajalle oli ulkopuolisten totaalinen välinpitämättömyys. Juutalaisten asema oli määrittelemätön. He eivät olleet legitimoituja liittolaisia, eivätkä oma kansakunta. Vieraina heidät oli helppo jättää huomiotta.

 

Sodan loppukaaoksessa kukaan juutalainen ei saanut Punaisen Ristin diplomaattipassia, kun taas herrat kuten Stangl (Treblinkan kommendantti), Mengele (“Kuolemanenkeli”), Kutschmann (Puolan Gestapon johtaja), Barbie (Ranskan “Lyonin teurastaja”) saivat – ja värvättiin lännen tiedustelupalveluihin pätevinä miehinä. Nurnbergissakin tuomittiin vain kourallinen miehiä, joista suurin osa vapautettiin muutamaa vuotta myöhemmin. Suurin osa rodunjalostajia ja massamurhaajia pakeni “ratlines”-reittiä pitkin Vatikaanin kautta Etelä-Amerikkaan verirahoineen. Ei ollut puhettakaan että sodan jälkeen olisi syytetty natsien liikekumppaneita voittajien joukossa. Pecunia non olet, raha ei haise, sanoivat Rooman keisarit asettaessaan käymälät verolle. Oliko Toinen Maailmansota bisnessotaa?

 

 

Juutalaiset pakolaiset

Vuosien 1931-41 aikana Iso-Britannia otti kuitenkin vastaan 71 000 juutalaispakolaista, enemmän kuin yksikään toinen Euroopan maa. Vuonna 1855 Yhdysvalloissa asui noin 100 000 juutalaista, vuonna 1880 noin 300 000, määrän noustessa 1924 jo yli 2,5 miljoonaan henkeen. Tästä eteenpäin siirtolaispolitiikka muuttui torjuvaksi. Uusia siirtolaisia alettiin ottaa vuosittain 2% siellä vuonna 1890 asuneiden määrästä. Muutos oli suunnattu Itä- ja Etelä-Euroopan kansojen siirtolaisuutta kohtaan, ja italialaisten ohella siitä kärsivät eniten juutalaiset. Älykkyystestien mukaan juutalaisista ja muista noin 80% oli muka ”vajaamielisiä”. Rotuopillisia muuttolakeja pidettiin voimassa vuoteen 1965! Suomalainenkin laittoi rastin ruutuun jossa puhuttiin keltaisesta rodusta, mongoleja kun oltiin.  Suuri 30-luvun lama-aika nosti esiin yhdysvaltalaisia juuria korostaneen nativismin, jonka iskulause oli: ”America for Americans”. - Sloganhan oli sikäli erikoinen, että Yhdysvallat oli maa jossa kaikki olivat siirtolaisia korkeintaan 400 vuoden takaa. Rooseveltin uusi talouspolitiikka New Deal sai pilkkanimen Jew Deal.

 

Antisemitismi voitti maailmansotien välisellä ajalla kuitenkin maaperää lähes kautta koko Euroopan. (Esimerkiksi Suomen Kuvalehdessä julkaistussa sarjakuvassa saatettiin estoitta kuvata juutalaista kauppiasta pettämässä sarjakuvasankaria siten, että kauppiaan henkilöllisyys oli tunnistettavissa. ”Älä osta juutalaisilta” on vanha slogan.) Hitlerin noustua demokraattisissa vaaleissa valtakunnan kansleriksi, kiellettiin juutalaisilta vähitellen saksalaisella perusteellisuudella kaikki metsässä liikkumisesta ja kirjekyyhkyjen omistamisesta taiteilijanimien käyttöön ja kunniamerkkien kantamiseen asti.

 

Yhdysvaltojen sodanaikainen pakolaispolitiikka oli jo ennustettavissa Ranskan Evianissa heinäkuussa 1938 järjestetyn kansainvälisen pakolaiskonferenssin tuloksista. Evianissa osoitettiin 32 maan kansakunnan voimin, että ovet tulisivat olemaan käytännössä suljettuna juutalaispakolaisille. Edes Hitlerin sodanaikaiset toimet eivät saaneet USA:ta muuttamaan linjaansa. Päinvastoin, USA:n ulkoministeriö leikkasi pakolaiskiintiöt salassa alle 10 %:iin sekä pyrki vaientemaan uutisointia Euroopan juutalaisten kohtalosta. USA ja Englanti järjestivät Bermudalla huhtikuussa 1943 vielä toisen tuloksettoman konferenssin, mutta sitä on pidettävä pikemmin pyrkimyksenä vaimentaa julkisuudessa esiintynyttä arvostelua kuin avata patoja. Maailman rikkain valtio otti Hitlerin koko aikakaudella vastaan noin 240 000 juutalaispakolaista.

 

Suomenkin vastaanottamien pakolaisten määrä jäi marginaaliseksi. Sisäministeri Urho Kekkonen ilmoitti huhtikuussa 1939 Suomessa olevien pakolaisten kokonaismäärän olevan 228. Hallitus lupasi tehdä kaikkensa, jottei Keski-Euroopan pakolaisvirta pääsisi suuntautumaan Suomeen - ja piti lupauksensa.[2] Suomen kunniaksi on sanottava, että johtajat pitivät asekumppanuudestansa huolimatta sen linjan, ettei Suomessa ollut juutalaisongelmaa. Ei täällä toisaalta ollut vanhasta asumisoikeuspolitiikasta johtuen paljon juutalaisiakaan. Mielestäni autonomisen Suomen pahin rikkomus on ovien sulkeminen juutalaispakolaisilta Venäjän pogromeissa 1860-1917.

 

 

Prescott Bush ja George Herbert Walker

George Bush Junior sai kummatkin nimensä George Bush Seniorilta.[3] Seniorin isä oli sodanjälkeinen senaattori Prescott Bush, ja isänisä sijoittaja, raskaansarjan mestarinyrkkeilijä George Herbert Walker, jolta presidentit perivät etunimensä (GW ja GHW Bush).

 

Ehkä arvostetuin tutkija, joka liittää Bushin suvun suoraan Natsi-Saksaan, on entinen Yhdysvaltain liittovaltion Natsien sotarikossyyttäjä John Loftus. Loftus jätti eläkevirkansa, mutta on senkin jälkeen jatkanut yksityisihmisten asianajajana “Natsi-metsästäjänä” Top Secret –tiedostoja koluten. Loftusin lupa vuotaa (“License to leak”) on johtanut Antifa-tyyppisten järjestöjen avoimiin kirjeisiin istuvalle presidentille.[4]

 

Loftus ja Aarons väittävät, että Prescott Bushin yritystä tutkittiin vihollisen auttamisesta sotatilan aikaan. Syytökset viittaavat jopa I.G. Farbeniin, Saksan kemikaali- öljy- yms. konserniin. Orjatyövoimaa käyttänyt yhtiö on tunnettu vammaisten eutanasia-projektin murhavälineistön skaalaamisesta suurempaan mittakaavan shoan tuhoamistehtaissa (hyönteismyrkyt, sinihapot jne.) Nihilistiset yhtiöt antoivat kokonaan uuden merkityksen käsitteelle kierrättäminen, oli sitten kyse kalkista, hamppuköydestä, saippuasta tai hammaspaikoista. “The Consolidated Silesian Steel Corporation” ja “Upper Silesian Coal and Steel Company” sijaitsivat pahamaineisimmalla kivihiilen ja polttoaineen louhintaalueella, - Auschwitzissa.

 

Prescott Bushin syytetään nousseen “United Service Organizationin” puheenjohtajaksi ja rahoittajaksi 1942, joka osti $33 miljoonan taalan viihdytyspaketilla Liittoutuneiden rintamajoukkojen suosion ja synninpäästön. Samana vuonna 18-vuotias George Bush hylkäsi suunnitelmansa Yalessa ja ryhtyi vapaaehtoisena hävittäjälentäjäksi Japania vastaan. Samaan aikaan kuin poika pelasti isänsä mainetta maan nuorimpana taistelulentäjänä, syytti maan hallitus hänen isäänsä natsi-järjestöjen maanalaisen toiminnan pyörittämisestä Amerikassa (Loftus & Aarons 1994, s. 360-1).

 

Mitä taas Prescottin appeen George Herbert Walkeriin tulee, hänen syytetään olleen Hitlerin voimakkaimpia rahoittajia USA:ssa, alkaen “kapakka-vallankumous”-farssista 1924. Jos tämä on totta, tuli apu tehokkaimmalla hetkellä. V. 1923 inflaatiossa ulkomainen valuutta oli ratkaisevaa, sillä 1.11. yksi USA:n dollari maksoi 130 miljardia Saksan markkaa, mikä kulutti kaikki keskiluokan säästöt. SA:ssa oli 350000 miestä – ja heille piti maksaa. Saksan teollisuuspohatta Fritz Thyssen voitti liike-elämän johtajien myötätunnon Hitlerille kommunistien pelossa. Thyssen loikkasi sodan aikana Sveitsin kautta Ranskaan ja hänen nimissään painettiin 1941 Englannissa kirjaa “Minä maksoin Hitlerin” – jossa kuitenkin tunnustetaan vain mitätön 1 miljoonan Saksan markan summa. Presidenttien isät olivat syytösten mukaan Thyssenin keskeisiä liikekumppaneita ja rahanpesijöitä. Siis jo ajalla ennen pakkosterilisaatio-lakien iskeytymistä liki kaikkien länsimaiden lainsäädäntöön eugeniikan biolegislaation kulta-aikana (Suomessa 1935 ja voimassa 1973 saakka).

 

Ehkä synkin “Bushismista” kirjoitettu syytöskirjelmä on Tarpleyn ja Chaitkinin George Bush - The  Unauthorized biography, joka on julkaistu myös ilmaiseksi Internetissä: http://www.tarpley.net/bushb.htm. Kirja väittää jo Prescottin isän Samuel Bushin toimineen Ensimmäisen Maailmansodan aikaan Remingtonin asetehtaan Euroopan edustajana, sen lisäksi että hän piti aikansa tavan ja Aku Ankka -sarjojen mukaisia näyttelyjä alempien ihmisrotujen edustajista häkeissä. Freak show oli suosittu tivoli. Keskiajan inkvisition rovioissakin synkin puoli on yleensä unohdettu: Kansa nautti julkisista teloituksista ja ivasi kuolevia sieluja.

 

Juuri Loftus ja Aarons edustavat tutkijoita, jotka toivat Sveitsin pankkien verirahan pesun päivänvaloon. Myöskään Ruotsin rooli Natsi-Saksan pitkän jänteen aseistajana ei ole salaisuus muualla kuin Pohjoismaissa. (Raoul Wallenbergistä, suvun valkoisesta lampaasta, on esitetty Ruotsin mediassa arviolta 3000 dokumenttia.) Esse non videri: kirjassaan Peittelyn taito Aalders ja Wiebes syyttävt Ruotsin suurinta liikepankkia Bushia ja Walkeriakin tiiviimmästä rahanpesusta IG Farbenille. Stalin-lempinimi tarkoitti terästä – mutta Hitlerin teräs ja kuulalaakerit perustuivat ruotsalaiseen laatuun. On dramaattista että Simon Wiesenthal on elänyt sadan vuoden ikään 44 kg kokemuksen jälkeen. Hän lopetti jahtinsa ja kaikki Wallenbergiä ja Natsi-Saksan ydinaseen raskasta vettä koskevat tiedot on pitänyt saada Ruotsin ulkopuolelta. Vastaavalla tavalla myös Suomessa SSS:n (Suomalais-Saksalainen Seura) ja SVL:n (Suomen Valtakunnan Liitto) dokumentit on hävitetty.

 

Vienti- ja tuontiprosentit Suomen ja Natsi-Saksan välillä olivat seuraavat: 16.2%/20.7% 1939; 52.6%/20.3% 1940; 53,5%/53,2% 1941; 65,8%/72,0% 1942; 67,1%/75,0% 1943; ja 66,5%/71,1% 1944 (Visuri & Forsberg 1992). Vuoden 1939 luvut todistavat, että Talvisodan Suomi taisteli yksin, ilman mitään aseveljeyttä tai liittolaista.

 

Entäpä jos George Bush Junior tahtoo Valkoisen Talon Paperillaan tehdä parannusta isiensä pahoista teoista? Hänen isänsä, sittemmin CIA:n johtaja sekä presidentti, käskytti viime kädessä Richard Nixonin eroamaan Watergaten yhteydessä. Pelättiinkö puolueessa, että käry kävisi suuremmistakin operaatioista? Kuluuko maailman ainoan suurvallan ulkomaantiedustelun voimavarat omien kuprujen peittelyyn?

 

Vuonna 1910 USA oli johtava eugeniikkaa kehittänyt ja kampanjoinut maa. Monin paikoin penkeissä luki Whites only, vaikka sisällissota oltiinkin käyty puoli vuosisataa aiemmin orjuuden lopettamiseksi. Heikot suvut oli tarkoitus steriloida. Tutkimusta rahoitti myös hyvin tunnetut suvut kuten Harriman, Garnegie tai Rockefeller. Vuoteen 1924 mennessä Eugenics Record Office:en oli talletettu 750 000 datakorttia perinnöllisyystutkimusta varten. Mein Kampf kirjassa siteerataankin USA:laista eugeniikkaa, sillä tutkimusta teki mm. huippuylipistot Stanford, Yale, Harvard ja Princeton.  Rockefeller-säätiö rahoitti myös 20-30 luvuilla Keisari Wilhelm -instituutin antropologian, perinnöllisyystieteen ja eugeniikan laitosta. Rockefeller-säätiön Saksassa ollutta toimintaa koordinoi psykiatri Ernst Rüdin, Eugen Fisher ja Otmar von Verschuer, joiden mielestä ilmeisesti Adolf Hitler ymmärsi parhaiten heidän koulukuntaansa. Armomurhaaja Rüdin valittiinkin 1932 Eugeniikan-liiton johtajaksi. Kun Hitleristä tehtiin valtakunnankansleri, sanoi Goebbels, ettei heitä viedä pois valtioneuvosto talosta kuin jalat edellä. Näissä merkeissä, demokratian tultua nujerretuksi, Rüdinista tuli rotupolitiikan pääarkkitehti. Sama riivaajien oppi, rotuhygenia, vaikutti vielä lievemmässä muodossaan 1970-luvun alun suomessakin josta esimerkkinä voisi mainita syntymäkuulovammaisten naimisiinmenon kiellon, joskin ilman sterilointia. Edelleenkin tehdään lapsivesitutkimuksia, joilla on tarkoitus poistaa keskuudestamme "kehitysvammaiset" - vaikka itse tutkimukset ovat abortoineet vahingossa paljon enemmän lapsia kuin niiden avulla saadaan selvitettyä kehityshäiriöitä. Tosiasiassa vammaiset olisivat rikkaus kvartaalitaloudelle ja häikäilemättömälle piiskausyhteiskunnallemme. Vammaiset ovat sijaiskärsijöitämme. He pehmentävät kusipäisimpääkin riistäjää. "Kuka tekee sokean, kuka kuuron? Enkö minä, Herra?" Sanoi Jumala Moosekselle esittäytyessään. "Ei tämä tehnyt syntiä tai hänen vanhempansa, vaan Jumalan tekojen piti tulla hänessä julki." Sanoi Jeesus sokeana syntyneestä (Joh 9).
 

 

Jälkikirjoitus

Menneisyyden tuomitseminen nykyisistä olosuhteista käsin on historiantutkimuksen arkkivirhe, sanotaan. Joitakin menneiden polvien rikoksia voi ymmärtää helpommin tuosta ajasta käsin. Juutalaiskristillisessä traditiossa korostetaan opettajan muita vakavampaa vastuuta. "Joka teistä tahtoo olla suurin, se olkoon kaikkien muiden orja", sanottiin. Kuka mieltää tänään ministeri-sanan etymologian "palvelijaksi”?

Toinen heprealainen käsite on ajatus "tiedon avaimesta". Tieto lisäsi tuskaa, koska se katsottiin velvoittavaksi. Yhteiskunnan arvokkaimpiin jäseniin kuului luotettava todistaja. Tieteentekijöillä on vastuu myös tietonsa oikeasta popularisoimisesta ja epävarmuutensa asteen tunnustamisesta. Kadun ihminen alkaa elää todeksi saamaansa maailmankuvaa. Rotuopit olivat modernia tiedettä.

Ympäristö vähentää itse tekojen tuomittavuutta. Puolustelun voi jopa ankkuroida Kymmenen käskyn II tauluun, jonka 6 käskyä käsittelivät ihmisten välistä kanssakäymistä. ”Sillä minä, Herra sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala. Aina kolmanteen ja neljänteen polveen minä panen lapset vastaamaan isiensä pahoista teoista, vaadin tilille ne, jotka vihaavat minua. Mutta polvesta polveen minä osoitan armoni niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni (2 Moos 20). On kiinnostavaa, että kyseistä katkelmaa "kosto"-sanoineen (ruotsin sanasta "kostar": maksaa) on esitetty käännösvirheeksi alkuperäisen hepreankielisen tekstin ajatuksesta.

Uskoiko Mooses koston vai armon Jumalaan? Risto Santala sanoo kirjasessaan "Suudelma hunnun läpi", että alkukieli sanoo kymmenen käskyn laissa kostamisesta "poqed avoon" eli lähinnä "kirjaa" tai "ottaa huomioon synnit". Samasta sanajuuresta tulee nykyisin sana "virkamies", "paqiid". Tämän pohjalta on esitetty, että jakeen ajatus on, että ympäristöstä (isiltä) opitut tavat ja käytännöt kompensoidaan, ja vain omien valintojen osuus ("viha") huomioidaan. Mikälti Santalan tulkinta on oikea, on käsky käännetty kostoksi aivan päinvastaisessa merkityksessä.

 

Pauli J. Ojala

Pauli.Ojala@gmail.com

Presidentti George W. Bush vastasi avoimesti yhdysvaltalaisessa televisiohaastattelussa kysymyksiin suhteestaan Raamattuun ja evoluutioon.
Maanantaina 8. joulukuuta lähetetty ohjelma käsitteli talouskriisin ohella myös presidentin uskonasioita. Uskooko presidentti, että Raamattu on kirjaimellisesti totta?

- Ehkä en. Ei, en usko siihen kirjaimellisesti, mutta uskon, että siitä voidaan oppia paljon. Esimerkiksi Uudessa Testamentissa on tärkeä opetus: Jumala lähetti Pojan, Bush sanoi ABC Newsin haastattelussa.

Bushin mukaan evoluutio ja Jumala eivät sulje toisiaan pois.

- Olen vain yksinkertainen presidentti. Mutta uskon että Jumala loi maan ja maailman. Maailman luominen on niin mystinen asia, että se vaatii jotain niin suurta kuin kaikkivaltiaan. En usko, että se on ristiriidassa evoluution tieteellisten todisteiden kanssa, Bush sanoi toimittaja Cynthia McFaddenin haastattelussa.

Lue otteita George W. Bushin haastattelusta ABC:n sivuilta.

http://www.kotimaa.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=7205&Itemid=38

 

Suomen presidentin virka-asunto Tamminiemi

http://www.kp-art.fi/default.htm

 

Valikoituja lähteitä

Aalders, G.; Wiebes, C. (1996) The Art of Cloaking Ownership: The Secret Collaboration and Protection of the German War Industry by the Neutrals: The Case of Sweden. 1989: Peittelyn taito.

Bannister, R.C. (1979) Social Darwinism: science and myth in Anglo-American social thought.

      Fritz, M. (1973) Swedish iron ore and German steel, 1939-1940. Scandinavian Economic History Review 21: 133-144

      Gasman, D. (1971) The Scientific Origins of National Socialism: Social Darwinism in Ernst Haeckel and the German Monist League.

Gasman, D. (1998) Haeckel's Monism and the Birth of Fascist Ideology.

Jokisipilä, M. (2001) Länsivallat ja juutalaisten tuho. Kanava (7), 420-5

      Kuparinen, E. (1999) Aleksandriasta Auschwitziin. Antisemitismin pitkä historia s.

Loftus, J.; Aarons, M. (1994) The Secret War Against the Jews: How Western Espionage Betrayed the Jewish People.

Loftus, J.; Aarons, M. (1993, 1998) Unholy Trinity. The Vatican, the Nazis and the Swiss Banks.

Tarpley, W.G.; Chaitkin, A. (1991) George Bush: the Unauthorized Biography. Executive Intelligence Review

Thyssen, F. (1941) I Paid Hitler

Visuri, P.; Forsberg, T. (1992) Saksa ja Suomi. Pohjoismainen näkökulma Saksan kysymykseen.

http://www.guardian.co.uk/usa/story/0,12271,1312540,00.html

 

Wikipedia & Eugeniikka:
"Suomessa ihmisen sterilointia säädellään lailla (1970/283). Sterilisaatiota hakevan tulee täyttää joku seuraavista kriteereistä:
1. hän on synnyttänyt kolme lasta tai hänellä on yksin tai aviopuolisonsa kanssa yhteensä kolme alaikäistä lasta;
2. hän on täyttänyt kolmekymmentä vuotta;
3. raskaus vaarantaisi hänen henkensä tai terveytensä;
4. hänen mahdollisuutensa muulla tavoin ehkäistä raskaus ovat epätavallisen huonot;
5. on syytä otaksua, että hänen jälkeläisillään olisi tai heille kehittyisi vaikea sairaus tai ruumiinvika;
6. hänen sairautensa tai muu siihen verrattava syy vakavasti rajoittaa hänen kykyään hoitaa lapsia;
7. hän pysyvästi kokee kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja elää tämän sukupuolen mukaisessa roolissa."
 


[1] Paul Borchsenius, Pitkä vaellus II. 1977, s. 247.

[2] Eero Kuparinen, Aleksandriasta Auschwitziin (1999). Antisemitismin pitkä historia s. 269-277. Himmlerin Suomen vierailun yhteydessä ylipäällikkö Mannerheimia Suomen juutalaisten kohtalo kuitenkin vaivasi niin paljon, että hän otti luovutuspyynnöstä yhteyttä arkkipiispa Erkki Kailaan pyytäen tältä neuvoa. Tämä vastasi: ”Ei saa koskea Jumalan silmäterään!” Vain Suomessa saksalaisilla oli mahdollisuus saada aseveljikseen saksalaisia.

[3] Kyse on toisesta Vespasianus-Titus –suhteesta mailman vanhimman demokratian historiassa. (Vespasianus (69-79) huudettiin keisariksi hänen piirittäessään Jerusalemia. Hänen poikansa Titus (79-81) saattoi hävityksen päätökseen ja ensimmäistä kertaa Rooman historiassa laakeriseppele periytyi isältä oikealle pojalle, kuin kohtalon ironiana Jeesuksen Isä-puheille. Juutalainen kapinakenraali Josefus otti isäntiensä nimen Flavius ja hänen teoksensa Juutalaissodat suomennos ilmestyi v. 2004 ?? kääntämänä. USA:n ensimmäinen vallanperimus isän ja pojan välillä oli John Quincy Adamsin (6. presidentti, 1825-29) ja John Adamsin (2. presidentti, 1797-1801) tapaus.

[4] Loftusin kirjailijapari Mark Aarons oli keskeinen toimija, kun Israel sai v. 1973 Jom Kippurin yllätyshyökkäyksen alla käyttöönsä kaapelitähtäimellä varustetut pst-ohjukset. Amerikanjuutalaiset tahot rikkoivat virkavalansa (kun Richard Nixonia ja juutalaissyntyistä Henry Kissingeriä ei muka tavoitettu liki vuorokauteen hyökkäyksen alkamisesta), mutta he säästyivät tuomioilta. Israel oli menettänyt lähes kaikki Merchava-tankkinsa ja Simson-option viisi 20 kt ydinkärkeä olivat jo valmiina hävittäjissä lentotukikohdassa. Nykyään tiedämme, että Neuvostoliitolla oli varustettuna valtava ydinarsenaali vastaiskuun ja NL:n pääsihteeri Kosygin odotti voitonjuhlia Kairossa.

Epilogue: August 2001, The White House Paper and “the sins of the fathers”

 

An open self-correction process and falsification, in addition to the verification criteria, is vital for the public understanding of science. If moon is cheese in the premisses, it might be correct to implicate in a long chain of deduction that the author of the Earth in the Balance: Ecology and the Human Spirit (the another concerned candidate) is the president of the Unites States. A mistake in the premisses given from natural scientist to humanists is fatal, as the logical course per se cannot reach its refutation.

 

President George Walker Bush addressed his nation in the 9th of August, 2001, on the potential of some types of embryonic stem cells to lead to new and revolutionary therapies. In his speech, President Bush publicly commended and called for more federal funding of scientific research using stem cells from sources other than human embryos. Instead of federal funding for the embryonic stem cell research, focusing on the ~65 preliminary ebryonic stem cell lines, adult progenitor cells – and private companies in the wild market - was exhorted in the largest economy of the world.

 

The White House Paper can be reproached for using a double standard on ethics, regarding approval of the foreign ESC-lines that were already introduced and concerning the mere transfer of the embryonic utilization from the state to the private companies. Nevertheless, this statement seems to be the most wellknown attempt for a request of a time-up, and I consider this opinion as the singularity on the bioethics against the putative challenge to the Hippocratean research tradition. Next I try to shed light on the historical significance and the political repercussions behind the "White House Paper".

 

Now that the US archives of the WW II are being declassified by the Interagency Working Group, as appointed by William Clinton in 1995, extremely stringent questions have been asked regarding the civilian annihilation and the Western coalition (Jokisipilä 2001). Why did not the allies bombard the civilian destruction factories, or even their railway connections during their air reign, despite the fervent requests? Both London and Washington were aware, after all, of the destiny of the Jewish civilians, their co-victims, and their protectors, since the Barbarossa that began in June 1941. The number of broken messages 1941-42 was nearly two thousand. One burst could contain even 3000 casualities, and these "enigmas" were so congruent and monogenous that soon they were not even briefed to the British leaders etc. After the war, this information was hidden from the courts of war crimes. The cold war against the former Soviet Union began earlier than thought.

 

No Jew, as an indication, was handed Red Cross passport, whereas fugitive men like the commendant of Treblinka (Stangl), Death angel with his "mengelian genetics" (Mengele), the leader of the Gestapo in Poland (Kutschmann), and "The Butchler of Lyon" (Barbie) were allowed it - and even recruited for the western espionages in the last case, according to the most controversial intelligence surveys by Loftus and Aarons (1993, 1994). There were only a handful convicted men in Nürnberg, usually released a few years later. The bulk part of the race-breeders and, finally, civilian massmurderers, escaped via the "ratline" through Italy with the smuggled money stolen from the war victims. Despite the pious smoke screen after the shoa (unvoluntary holocaust), the economical collaboration and outright money laundring for Nazies in the west went largely untried, it seems.

 

Ethics in science means the study of morals, not moralizing as such. In contrast to the rhyme pecunia non olet (money does not smell), I think this is a most relevant issue because in the business the free act of choice is most emphasized.

 

This has nothing to do with the new ethics of modern bioscience, has it? It might have. As a result of the White House Paper, the scientific community in the Europe seems to have stood up to oppose the "banning politics" of George Bush Jr. in a nearly solid front. Why did the "president's men" call to Scandinavian professors (Outi Hovatta, personal communication) to home at the mid-night to ask the number of the existing embryonic stem cell lines, then?

 

George Bush Junior got both of his names from George Bush Senior - the second Vespasian-Titus relationship in the history of one of the world's oldest democracies.[1] The father of George Bush Senior and the grandfather of George Bush Junior was the post-war senator Prescott Bush, from whom the two presidents inherited their family name. The grandfather of George Bush Senior and the great-grandfather of George Bush Junior was investor (and former heavyweight boxing champion) George Herbert Walker, from whom the two presidents inherited their first name. The second name of G. W. Bush denotes Walker, whereas the whole name of the Senior president is George Herbert Walker Bush.

 

Classified ones are not the files of choice as scientific references, but an introduction to the one of the most heated debates related to the motives behind the Bush'es seems not only justified, but a key insight, to me.

 

Among the most prominent authors linking the fathers of the Bush family directly to Nazi Germany is the former US Justice Department Nazi War Crimes Prosecutor John Loftus, mentioned above. As a prosecutor, Loftus had access to Top Secret files, and as a private attorney he has helped intelligence agents to obtain lawful permission to declassification. The research by Loftus and Aarons is severely biased in its topic, but it is their "license to leak" that has stirred up discussion to the point of open and public letters from organizations like Antifa to G.W. Bush.

 

The most controversial titles of Loftus and Aarons include Unholy Trinity: The Vatican, the Nazis and the Swiss Banks (1993, 1998) and The Secret War against the Jews: How the Western Espionage Betrayed the Jewish People (1994).

 

Loftus and Aarons are one of the authors claiming that affiliates of Prescott Bush's company were under investigation for aiding the Nazis in the time of war. The accusations refer to I.G. Farben, well-known for its connection to German in provision of oil, chemicals, and munitions. The cartel is also mentioned in the context of building and operating slave labor factories and death camps after their scaling up from the euthanasia projects.

 

To make a long story on nihilism short: These cartels gave a totally new meaning for recycling, human transplants and Haeckelian term of ecology. The Consolidated Silesian Steel Corporation and the Upper Silesian Coal and Steel Company located in a particularly well-known area in Poland. As far as the most recent accusations by Loftus go, the coal deposits could be processed into coal or additives for gasoline - in Auschwitz.

 

According to Loftus’ interview[2], a recent declassified Dutch intelligence file confirms a direct link between Prescott Bush, Friedrich Thyssen and genocide profits from the slave labour. President Bush is accused of being a heir to these profist from the holocaust which were placed in a blind trust in 1980 by the former president George Herbert Walker Bush.

                                                                                                                                                                                                                                                                     

According to Loftus and Aarons, Prescott Bush became the national chairman of the United Service Organization's annual fund campaign, which raised $33 million 1942 to provide entertainment for Allied troops. That was also the year, when the 18-year old George Bush Senior abandoned his plans to enter Yale, and made the historical decision to volunteer in the war. Loftus and Aarons claim that while George Bush Sr. was in flight school preparing himself to save his family's reputation, the U.S. government charged his father with running Nazi front groups in the country.

 

"Under the sharing with the Enemy Act, all the shares of the Union Banking Corporation were seized, including those held by Prescott Bush as being held for enemy nationals… The U.S. government found that huge sections of Prescott Bush's empire had been operated on behalf of Nazi Germany and had greatly assisted the German war effort" (Loftus & Aarons 1994, p. 360-1).

 

Prescott Bush, his father-in-law George Herbert Walker, and German industrialist Fritz Thyssen financed Adolf Hitler through Union Banking Corporation (UBC), a spin-off from the Harriman railroad fortunes. Prescott Bush managed UBC directly. The New York Times reporter Charles Higham published in 1983 a book “Trading with the Enemy: The Nazi American Money plot 1933-1949”. In Higham’s opinion, the US government believed “a public scandal… would have drastically affected public morale, caused widespread strikes and perhaps provoked mutinies in the armed services.”

 

As for George Walker, according to the accusations of Loftus and Aarons, at the time he did not yet directly benefit from financing Hitler. He invested.

 

"Walker was one of Hitler's most powerful financial supporters in the United States. The relationship went all the way back to 1924, when Fritz Thyssen, the German industrialist, was financing Hitler's infant Nazi party." (p. 358).

 

If true, Walker was supporting the movement in its most vulnerable and critical period. It was the period after the 1923 inflation, when Hitler was released from prison and the politics were brutalized and radicalized. The foreign currency prooved to be vital, when inflation raised the exchange rate fabulously high. (1.11.1923 one US dollar costed 130,000 million German marks, which consumed all of the savings of the middle class.)

 

SA troops (storm troopers) numbered 350,000 for many years when the correspondent ultra rightwing parties got only a few percentage of the votes in elections. Who paid these private arms, that were four times larger than Wehrmacht, the German field army after the Versailles? SA did not manage its duties for charity and its troops were not considered "Altkämpfers", as the organization was dismantled after Hitler assumed power. Despite the title of Fritz Thyssen's (1873-1951) book "I paid Hitler" (1941) the sum of 1 million German marks displayed in it is not satisfactory. Fritz Thyssen fled from the Nazi-Germany after the invasion of Poland and died in a concentration camp in 1945. He did not acknowledge the authorship of the I paid Hitler, however. As a dilettant in the study, I feel temptation to ask, whether the book was a public cover?

 

Walker managed North American operations of the Hamburg-Amerika line, a cover for I.G. Farben's Nazi espionage unit in the United States, as far as the story goes. The shipping line infiltrated German agents, indoctrination, and money to the New World before Pearl Harbour.

 

The most malicious online book George Bush - The  Unauthorized biography (http://www.tarpley.net/bushb.htm) was published by Tarpley and Chaitkin as an assault against the re-election campaign of George Bush Sr. in 1991. Regardless of the documentation of its claims (which I find wanting), these assaults have to be taken into account in order to understand the political backround for the White House Paper.

 

Tarpley and Chaitkin introduced also the fourth generation, great grandfather Samuel Bush, as a child of his World War I –time. As far as the story goes, Samuel Bush' clan kept specimen of lower races in cages for show and had an antropologist to lecture on them. (The preferred cage-race were "Bushmen" not only in Ernst Haeckel's science books…)

 

To put things in perspective, again, the accusations of "sins of the fathers" in the "bushism" could be compared to the accusations against some neutral countries, such as in the case of the Swiss banks or Swedish industry. Esse non videri: In their The Art of Cloaking, Aalders and Wiebes present a case of even a closer link to the IG Farben (1989, 1996) in the case of the largest private bank in Sweden. If Joseph Stalin, in accords with his name, trusted in steel, see Fritz 1973 for a review of Swedish iron ore and German war industry.

 

The export and import numbers, respectively, with the Nazi German in the case of the semi-allied Finland were 16.2% and 20.7% in 1939; 52.6% and 20.3% in 1940; 53,5% and 53,2% in 1941; 65,8% and 72,0% in 1942; 67,1% and 75,0% in 1943; and 66,5% and 71,1% in 1944 (Visuri & Forsberg 1992; The 1939 numbers are indicative of the fact that Finland fought and hardly survived through the Winter War all alone, without an ally).

 

Indeed, due to the many Swedish ESC-lines in the White House Paper, Sweden is called "the imperium of stem cells" in the Finnish press describing the economical promises in the field. Due to the pioneering position of Sweden in the popularization, especial openness to ethical scrutiny is required. In the lightly populated Sweden, the annual number of forced sterilization was at least 2000 even in 1948-49, just after the Word War II (Reilly 1991, pp. xiii). It is dramatical, that Simon Wiesenthal has lived nearly 100 years, after visiting his 44 kg. A rough estimation of the number of documents putting forward the heroic story of Raoul Wallenberg in the Swedish media is some three thousands. From the view point of the accusations against Raoul's two uncles, a document per 10-30 rescued Jews could righteously be called biased popularization. This pious smoke screen has indeed been noticed by the "Nazi-hunters".

 

We are living at the time of the declassification of files from the World War II, but privileged researchers would not have had to wait to check the roots of the brutalizing recapitulationary myth. The scientific references were never classified. Haeckel's bitter materialism culminated in the upper right panel of his most famous illustration: in the "earliest" stage of the human embryo.

http://www.helsinki.fi/~pjojala/Haeckelianlegacy_ABC5.pdf

 

What if President Bush tried to be earnest within this particular topic? What if he could have been precisely the man who should have been taken dead seriously? What if we would also consider judging the present in the past context, before the market forces break loose? The paradox of the Bushism is the sympathy raised by repention from the Sins of the Fathers. The White House Paper dating back to 9th of August, 2001, seems to be the most important single request for a Time Out in the bioethics of the present Millennium.

 

pauli.ojala@gmail.com

 

www.kp-art.fi/cgi-bin/suurikokoiset_tn.pl

 

References

Aalders, G.; Wiebes, C. (1996) The Art of Cloaking Ownership: The Secret Collaboration and Protection of the German War Industry by the Neutrals: The Case of Sweden. Amsterdam: Amsterdam University Press, Netherlands

Allen, G.E. (1985) Life Sciences in the Twentieth Century. Cambridge History of Science. Eds Bassalla G & Coleman W. Cambridge University Press, Cambridge, UK

Balfour, F.M. (1876) The development of the elasmobranch fishes. J Anat Physiol 10: 517-570

Bannister, R.C. (1979) Social Darwinism: science and myth in Anglo-American social thought. Temple University Press, Philadelphia, PA

Bullock, A. (1958) Hitler – A study in tyranny. Finnish translation by R Wilenius. 2nd ed. Tammi, Helsinki, Finland

Darwin, C. (1859) The Origin of the Species by Means of Natural Selection or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life. John Murray, London, UK

Darwin, C.  (1860) in Darwin, F. (1896) (editor) The life and letters of Charles Darwin. Vol. II. D. Appleton & Company, New York

Darwin, C. (1871) The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex. J. Murray, London, UK. (Photoreproduction of the 1871 edition: 1981, Princeton University Press, USA)

Friedländer, S. (1997) Nazi Germany and the Jews. New York: Harper Collins, NY

Fritz, M. (1973) Swedish iron ore and German steel, 1939-1940. Scandinavian Economic History Review 21: 133-144

Gasman, D. (1971) The Scientific Origins of National Socialism: Social Darwinism in Ernst Haeckel and the German Monist League. MacDonald, London, UK

Gasman, D. (1998) Haeckel's Monism and the Birth of Fascist Ideology. (Studies in Modern European

Gobineau, J.A. (1853) The Inequality of Races (English translation 1967). New York: Howard Fertig Co.

Gould, S.J. (1977a) Ontogeny and phylogeny. Harvard University Press, Cambridge, MA

Gould, S.J. (1977b) Ever Since Darwin. New York: W. W. Norton & Co.

Gould, S.J. (1981) The Mismeasure of Man. New York: W.W. Norton & Co.

Griffin, R. (1991) The nature of Fascism. Pinter Press, London, UK

Haeckel, E. (1899) Die Weltraethsel. Gemeinverstaendliche Studien ueber monistische Philosophie. Strauss, Bonn, Germany

Haeckel, E. (1900) The Riddle of the universe at the close of the nineteenth century. The Rationalist Press Association, Watts & Co., London, UK

Hailer, M.H. (1963) Eugenics: Hereditarian attitudes in American thought. Rutgers University Press, New Brunswick, NJ

Harrington, A. (1996) Reenchanted Science: Holism in German Culture from Wilhelm II to Hitler. Princeton University Press, Princeton, NJ

Holt, N.R. (1971) Ernst Haeckel’s Monistic Religion. J. Hist. Ideas 32: 265-280

Huxley, A. (1932) Brave New World. New York: Harper & Row

Jokisipilä, M. (2001) Länsivallat ja juutalaisten tuho. Kanava (7), 420-5

Kemiläinen, A. (1998) Finns in the shadow of the ’Aryans’. Race theories and racism. Finnish Historical Society, Studia Historica  59. Gummerus, Jyväskylä, Finland

Kuparinen, E. (1999) Aleksandriasta Auschwitziin. Antisemitismin pitkä historia s. Atena, Jyväskylä, Finland

Loftus, J.; Aarons, M. (1994) The Secret War Against the Jews: How Western Espionage Betrayed the Jewish People. New York: St.Martin's Press

Loftus, J.; Aarons, M. (1993, 1998) Unholy Trinity. The Vatican, the Nazis and the Swiss Banks. 2nd ed. New York: St.Martin's Press

Mosse, G. L. (1985) Toward the Final Solution: A History of European Racism. 2nd ed. Madison: University of Wisconsin Press, WI

Payne, S (1995) A History of Fascism, 1914-1945. University of Wisconsin Press. Madison, WI.

Phelbs, R. (1963) Before Hitler came: Thule Society and Germanen Orden. J. Modern Hist. XXV: 245-261

Proctor, R. (1988) Racial Hygiene. Medicine under the Nazis. Harvard University Press, MT

Reilly, P.R. (1991) The surgical solution: A history of involuntary sterilization in the United States. The John Hopkins University Press, Baltimore and London

Richardson, M.K. (1995) Heterochrony and the phylotypic period. Dev. Biol. 172: 412-421

Richardson, M.K.; Hanken, J.; Gooneratne, M.L.; Pieau, C.; Raynaud, A.; Selwood, L.; Wright, G.M. (1997) There is no highly conserved embryonic stage in the vertebrates: implications for current theories of evolution and development. Anat. Embryol. 196: 91-106

Sander, K. (2002) Ernst Haeckel's ontogenetic recapitulation: irritation and incentive from 1866 to our time. Ann Anat 184: 523-533

Shirer, W. L. (1960, 1964) The Rise and Fall of the Third Reich. A History of Nazi Germany. Pan Books Ltd. London, UK

Tarpley, W.G.; Chaitkin, A. (1991) George Bush: the Unauthorized Biography. Executive Intelligence Review, Washington, DC

Thomson, J.A.; Itskovitz-Eldor, J.; Shapiro, S.S.; Waknitz, M.A.; Swiergiel, J.J.; Marshall, V.S.; Jones, J.M. (1998) Embryonic stem cell lines derived from human blastocysts. Science 282: 1145-1147

Thyssen, F. (1941) I Paid Hitler, New York: Farrar & Rinehart, Inc.

Weindling, P. (1989) Health, Race and German Politics Between national Unification and Nazism 1870-1945. Cambridge History of Medicine. Cambridge University Press, Cambridge, UK

 


[1] Vespasian (69-79 AD) was wanted as a Caesar in the course of the sieze of Jerusalem. Before succeeding his father, Titus (79-81) finished the war, as semi-reliably recorded by the defeated general, later historian, Josefus, who later on took the family name of his new masters, Flavius. The divide et impera began both the diaspora/galut as well as the new nomenclature of the geography of the area in 70 AD. Adopted sons had inherited the crown (or laureus) before, but this seems to have been the first genealogical father-son relationship. John Quincy Adams served as the 6th President of the United States (1825 to 1829) and had been the son of the 2nd President, John Adams (1797-1801).

[2] Toby Rogers, Heir to the Holocaust. Clamor Magazine May/June 2002.