Back to the Thought Deposit

CHALLENGE
DINOGLYPHS -
Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

 

Askel-lehti

Lukijakirjeitä Askel-lehteen

Lähetetty 24.11.2008

 

Jobin kirja ja ilmastonmuutos

Eero Junkkaala tokaisi, että Vedenpaisumus on kenties Raamatun epäuskottavimpia kertomuksia. Hän myös jankutti jälleen kerran, ettei arkeologia muka ole löytänyt jälkiä maailmanlaatuisesta tuhotulvasta.

 

Onko Maa vanha vai väsynyt? Raamattu ei väitä, ettäkö planeettamme olisi muuttumattoman stabiili. Päinvastoin, se kertoo kaiken rapistuvan nopeasti, kuin vanhan vaatteen. Genesis kertoo alussa olleen vain yhden mantereen ja yhden meren. Vedenpaisumus alkoi "syvyyden lähteiden puhkeamisesta", jonka jälkeen vasta alkoi sataa. Kyse oli siis myös vulkaanisesta katastrofista. Maankamarasta löytyy noin 50 000 tulivuoren kraaterit, pitkälti juuri mannerlaattojen reunoilta.

 

[Raamattu kuvaa alkukatastrofissa koko topologian myllertyneen kielikuvalla "Kaikki laaksot korotettakoon, kaikki vuoret ja kukkulat alennettakoon". Mestarimme itse viittasi Nooaan sanoillaan: "Jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään vertaa, voisitte sanoa tälle vuorelle 'Siirry täältä tuonne', ja se siirtyisi'". (Mt 17:20.) Antediluviaanisen eli Vedenpaisumuksesta edeltäneen maailman ekologiasta nimittäin kerrotaan, ettei tuolloin satanut lainkaan. Vaati melkoista uskoa rakentaa arkkia kuivalle maalle, poikkeuksellisen väkivaltaisessa ympäristössä.]

 

Laajaan tuliperäiseen toimintaan yhdistyneen tulvakatastrofin voi ajatella liikuttaneen suuria maamassoja, mikä saattaisi olla alkuunpaneva syy mm. alkumantereen rikkoutumiselle, geologisille kerrostumille, litosfäärin topologialle, hiilelle, öljylle, maakaasulle, fossiileille ja jääkauden alulle.

 

[Fossiilien järjestyneisyys eri maakerrosten syvyyksille saattaa kertoa elämän kehityksestä yksisoluiselta asteelta korkeimpiin eliöihin. Vaihtoehtoinen tulkintamalli olisi kuitenkin elinympäristön mukaan tapahtunut väkivaltainen hautautuminen - valitettavasti. Tällöin matalimmilla korkeuksilla, käytännössä merenpohjalla eläneet eliöt olisivat hautautuneet katastrofin sedimentteihin ensin, tämän jälkeen kalat, sammakkoeläimet, mantereen eliöt, ja viimein ylängöille hakeutuneet selkärankaiset eläimet.]

 

Jobin kirja on Genesiksen alkulukujen ohella Raamatun vanhinta aineistoa. Job viittaa mm. jääkauteen, romahtamassa oleviin pitkiin elinikiin, ankarissa olosuhteissa elämän rytmistä taantuneisiin luolamiehiin, nopeaan aavikoitumiseen, muinaisen ihmisen tekniseen osaamiseen, sekä viimeisiin hirmuliskoihin. Jobin kirjassa on enemmän viittauksia lumeen, jäähän, pakkaseen ja räntään kuin koko muussa Raamatussa yhteensä. Ilmastonmuutos voi tapahtua erittäin nopeasti ja tekninen Jobin kirja olisi silmiä avaava luonnontieteen oppikirja.

 

[Olen koonnut tätä näyttöä osoitteeseen:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/vedenpaisumus.htm

http://www.helsinki.fi/~pjojala/job.htm ]

 

Pauli Ojala
biokemisti

 

http://www.kotimaa.fi/askel/

Askel on kristillinen aikakauslehti. Kiinnostavat henkilöjutut, elämäntaito, ihmissuhteet, raamattuopetus ja kuvareportaasit ovat sen ominta aineistoa.
Askel ei ole minkään järjestön tai kapean teologisen näkemyksen äänenkannattaja.

Askel on erilainen kristillinen aikakauslehti, se kertoo avarasti uskosta ja elämästä.
 

 

Finnish History, Culture and Nature

http://www.kp-art.fi/default.htm

 

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!