Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
Dinoglyyfit
- Dinoglyphs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

APU-LEHTI

YHTEYSTIEDOT: apu@a-lehdet.fi 

Apu-lehteen lähetettyjä mielipidekirjoituksia. Omat lyhennysehdotukset hakasuluissa, läpimenneitä kursiivilla..

Lähetetty 24.8.2006

Höynäytettiksi basaarille?
 
Kansiteksti kuvasi ulkoministeri Tuomiojaa "Euroopan omatuntona" ja pääkirjoituksessa pohdittiin: "Lähi-idän kriisiä ei voi ymmärtää tuntematta historiaa, ja tilanteessa, jossa oikean ja väärän raja on hyvin hämärä, pragmaattisen ulkopolitiikan rinnalle on uudella tavalla sijaa arvokeskustelulle ja rauhanliikkeen ideologialle."
 
Myös presidentti herätti huomiota linjatessaan Al-Jazeeran kanavalla, että Suomi on valmis neuvottelemaan Hamasin kanssa, eikä tahtoisi puhua terrorismiliikkeestä. EU:n virallisen linjan kampeaminen Tuomiojan-Halosen suuntaan on hyvin kyseenalainen Hamasin oman ohjelmajulistuksen perusteella - jota suomalaiselle lukijalle ei koskaan kerrota:

"Islamilainen vastarintajärjestö uskoo, että Palestiinan maa on islamilainen wakf, joka on pyhitetty tuleville muslimisukupolville tuomiopäivään saakka. Sitä tai yhtäkään sen palasta ei saa luovuttaa pois. Ei yhdelläkään arabimaalla yksinään tai yhdessä sen enempää kuin kenelläkään kuninkaalla tai presidentillä, olivatpa palestiinalaisia tai arabeja, ole oikeutta siihen. Tämä on se laki, joka määrää Palestriinan maasta islamilaisessa shariassa, ja sama pätee kaikkiin maihin, jotka muslimit ovat valloittaneet voimalla, koska islamilaisen valloituksen aikoina muslimit pyhittivät nuo maat muslimisukupolville tuomiopäivään saakka." (Artikla 11.)
 
"Aloitteet ja niin sanotuit rauhanomaiset ratkaisut ja kansainväliset konferenssit ovat islamilaisen vastarintaliikkeen periaatteiden vastaisia. Yhdenkin Palestiinan osan väärinkäyttö on väärinkäytös, joka on tähdätty uskontoa vastaan. Palestiinan kysymykseen ei ole muuta ratkaisua kuin pyhän sodan kautta. Aloitteet, ehdotukset ja kansainväliset konferenssit ovat kaikki ajan tuhlausta ja turhia ponnisteluita." (Artikla 13.)
 
Pauli.Ojala@gmail.com
Helsinki

http://www.kp-art.fi/default.htm

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!