Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyfs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

AAMUPOSTI

YHTEYSTIEDOT:toimitus.aamuposti@lehtiyhtyma.fi

Aamupostiin lähetettyjä mielipiteitä. Läpimenneet kursiivilla.

Lähetetty 23.7.2008. Julkaistu 25.7.

 
Ateismi pilasi kommunismin

Jani Rahkola puolusteli kommunismia ja valitteli, että aatetta vain satuttiin soveltamaan väärin. Olisiko kuitenkin niin, että "hedelmistään puu tunnetaan"? Neuvostoliitossa yliopistojen ainoa pakollinen oppiaine oli tieteellinen ateismi. Juuri hyökkäys Jumalaa vastaan pilasi aatteen, jolle oli sinänsä suuri tarve 12-vuotiaiden tyttöjenkin tehdessä yli satatuntista työviikkoa teollistuvassa yhteiskunnassa.
 
Vallankumouksen juutalaistaustaiset veturitkin kiistivät ensimmäiseksi juutalaisuuden ja vaihtoivat nimeä. Venäjä oli 1800-luvun alussa maailman suurin juutalaisvaltio. Vielä 1870-luvulla 70 % maailman juutalaisista asui tsaarin valtapiirissä neljännesvuosisadan yleisestä asevelvollisuudesta huolimatta. Aleksanteri I pyrki 1801-1825 integroimaan juutalaiset venäläiseen yhteiskuntaan uskonnon avulla ja lupaamalla käännynnäisille taloudellisia etuuksia. “Rautatsaari” Nikolai I jatkoi 1825-1855 Aleksanterin politiikkaa, mutta käytti edeltäjäänsä kovempia otteita. Aleksanteri II:n murhan jälkeen vuonna 1881 puhkesi Venäjällä hillitön juutalaisviha. Emigranttien määrä ylitti vuosisadan vaihteessa miljoonan, ja tässä vaiheessa Suomen rajat pysyivät suljettuina. Hurjimpien arvailujen mukaan 1800-luvun Venäjällä surmattiin puolitoista miljoonaa juutalaista. Pogromit koettiin suorastaan velvollisuutena tsaaria kohtaan.
 
Lokakuusta 1905 syyskuuhun 1906 Venäjällä järjestettiin 674 progromia, joista 657 sattui juutalaisvyöhykkeellä. Pelkästään näinä vuosina poistui 230 000 juutalaista siirtolaista maasta. Vallankumouksessa antisemitismi vaihtoi kuitenkin vain väriä. Neuvostoliitonkin vuosien 1918-1921 pogromeissa menehtyneiden juutalaisten lukumäärä nousi 200 000:een. Moskovan ylirabbin kerrotaan sanoneen Stalinille valtataistelun hävinneelle Lev Bronsteinille alias Trotskille: ”Trotskit tekevät vallankumousta, mutta Bronsteinit saavat maksaa hinnan”.
 
Kommunismia on verrattu joskus juutalaiskristillisen alkuseurakunnan yhteisomistukseen. Edellinen kuitenkin sanoo: "Mikä on sinun, on myös minun", kun taas jälkimmäinen: "Mikä on minun, on myös sinun". Eikö humanismin ihmisarvo ole erääntynyttä lainaa juutalaiskristillisyyden kirjallisesta kaanonista? (Kontra kirkkohistoriasta.) Miten käy hedelmille, jos puun juuret katkaistaan lopullisesti? Ihmisoikeudet eivät voi olla ihmisarvon syy, vaan korkeintaan seuraus.
 
Pauli Ojala
Tuohiurkuri


 

AAMUPOSTI HYVINKÄÄ MA

Hyvinkään painos

AAMUPOSTI RIIHIMÄKI MA

Riihimäen painos

Yhteystiedot

Kauppalankatu 7-11 Hyvinkää, Kauppakatu 12 Riihimäki Postiosoitteet PL 93 05801 Hyvinkää, PL 14 11101

Riihimäki Puhelin 0206 100 120 (8.00-16.00)

Sähköposti: toimitus.aamuposti(at)lehtiyhtyma.fi

Tilaukset: 0800-90 000 (ark. 8.00-16.00) tilaajapalvelu(at)lehtiyhtyma.fi Ilmoitukset 0206 100 120 (ark. 8.30-16.30) Toimitus 0206 100 120

Lähetetty 18.2.2009

Mitä opimme Pula-ajasta?

 
Orastavaa lamaa on verrattu 30-luvun pula-aikaan ja apuun on kutsuttu Talvisodan henkeä. Omia päätöksiä tehden Suomi on kokenut sotien ohella oikeastaan kolme taloussotaa: 1860-luvun nälkävuodet, 30-luvun laman, sekä pankkikriisin 90-luvulla. Mitä niistä opimme? Kyse on ollut luokkasodan eikä Talvisodan hengestä.
 
Nälkävuosina kampanjoitiin omaa valuuttaa, Suomen markkaa. Lainaamista ulkomailta ja viljan ostamista velaksi pelättiin. Niinpä Suomen Pankki ja Snellman antoivat 8 % korpien asukeista kuolla nälkään. Maineen turvaamiseksi ulkomailla.
 
Toista Maailmansotaa ennakoineessa Pula-ajassa Suomen Pankin yksinvaltias oli Risto Ryti, joka passitti muut johtajat pelailemaan korttia. Yhdysvalloissa lehdet julistivat kissankokoisilla kirjaimilla: "Finland pays again!" Ryti oli niin säälimätön, että jopa ateismillaan rehvastellut, koko ikänsä ehtoollisen käymisestä kieltäynyt Jatkosodan pääministeri Edwin Linkomies epäili, oliko Rytillä sydäntä lainkaan. Mikään muu maa ei maksanut amerikanlainojaan pulasta ja työttömistään huolimatta. Maineen turvaamiseksi ulkomailla.
 
1980-luvun kulutusjuhlien päätteeksi pienet velat olivat pankkien huoli, suuret velat kaatuivat valtion syliin Suomen lainaluokitus-statuksen laskemista pelättäessä. Niinpä oli pankkituen hengen mukaista ajaa konkurssiin jopa 70 000 elinkykyistäkin pienyritystä. Maineen turvaamiseksi ulkomailla.
 
Tänään Suomen joutsen seilaa myrskyyn muita länsimaita huonomman irtisanomissuojan kanssa ja pienin varallisuusveroin, houkuteltuaan ulkomaisia suuryrityksiä ja investointeja. Sekin tehtiin maineen turvaamiseksi ulkomailla.
 
Yhteistä Talvisodalle tässä on se, että meiltäkin puuttuu patruunoita. Tämä on isätön sitoutumattomuuden aika. Kaipaamme todellisia johtajia jotka sitoutuisivat alaisiinsa, eivätkä suostuisi höynäytettäviksi ulkomailta kehuja saadakseen. Päälliköitä meistä kyllä on joka kolmas, mutta rehellisen työn osaajat ovat loppumassa eläkepommissa. Ulosliputtajat ovat unohtaneet Nälkämaan laulun johtopäätöksen: "Meidän on uudestaan luotava maa. Raukat menkööt merten taa!"
 
Pauli Ojala
Helsinki

 

TIETEEN PÄIVÄT 2009

Evoluutiokriittiset puheenvuorot

Powerpoint-slaidit
Elämä on kiehtovampaa kun USKALTAA AJATELLA. Sapere aude!

Drawings from the Finnish Nature and Culture

Maalauksia Suomen luonnosta ja kulttuurista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kp-art.fi/default.htm

 

Pelasta elämä - luovuta verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life Today - Donate Blood!